(PressFire.no): Fredag denne uka kommer «Football Manager 15», og en god del fotballinteresserte menn og kvinner kommer til å bruke timer og dager på å prøve å vinne trofeer med Liverpool, Manchester United, Vålerenga, Hibs og Leyton Orient.

Miles Jacobson i Sports Interactive
kan bli den første storfisken som får
signaturen til det norske talentet.
(Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet).

Mange kommer også, som jeg gjorde da jeg testet spillet i går, til å søke etter Martin Ødegaard. Bare for å sjekke hvor god han er der. Men de vil bli skuffet. Han er ikke der. Og det var selvsagt det første spørsmålet vi stilte da vi i dag møtte Miles Jacobson, studiosjef i Sports Interactive, som står bak «FM»-serien.

– Han er dessverre ikke med. Vi har ikke lov til å ha med noen spillere under 16 år hvis vi ikke har tillatelse fra foreldrene hans, og vi har ikke snakket med dem, sier Jacobson.

Men det er ikke sikkert «FM»-spillerne må vente et helt år før de kan prøve å hente Drammens-gutten til all verdens virtuelle storklubber.

– Vi vil elske å ha ham med. Så hvis han eller foreldrene ser dette: Bare ta kontakt! Jeg er på Twitter og Facebook, bare send en melding, så ordner vi det! sier Jacobson.

NB! Se mer av intervjuet vårt med «Football Manager»-sjefen i videovinduet.

 

Martin Ødegaard i aksjon for
Strømsgodset.
(Foto: Terje Pedersen, NTB/Scanpix).

Om Ødegaard og far og 

«FM»-teamet har selvsagt god oversikt over spilleren som omtales som et av verdens største talenter.

Han er i databasen vår. En av researcherne våre har fulgt ham et par år. 

– Hvor stort er potensialet hans?

Stort. Men det er litt rart med Martin: Det virker som om han har modnet veldig fort. Og det er klart at han har et stort potensiale. Men jeg tror personlig ikke at han blir en ny Messi. Jeg tror for eksempel at han ikke er helt rask nok.

– Men hvis han blir på nivå med Solskjær, så er ikke det så verst heller. Han vil nok uansett bli en av tidenes beste norske spillere, men om han vil bli en av verdens beste er jeg usikker på, sier Jacobson.

Se også: Solskjær sto fram som «FM»-nerd.

 

Nytt i «FM 15» er valget mellom
to typer managerstiler.

– Ikke velg Barcelona eller Real Madrid

Ødegaard og faren Hans Erik Ødegaard skal denne uka ha vært i Madrid for å se på forholdene der. Så godt som alle storklubbene i Europa har vist interesse.

Jacobson er spent på hva som blir den neste klubben til tidenes yngste landslagsspiller.

Jeg mener han bør velge en annen klubb enn Real Madrid eller Barcelona. Han bør velge en litt mindre klubb som neste steg, sier Jacobson, som har bedre oversikt over europeisk fotball enn de fleste, også over mulige kommende norske stortspillere.

Norge har flere talenter nå, Mats Møller Dæhli virker for eksempel bra. Vi vet om en del yngre spillere også, men de kan jeg ikke fortelle om!

 

«
FM»-stjernene som aldri nådde opp

Fotballhistorien er full av spillere som aldri nådde helt opp til nivået omgivelsene håpet de skulle klare. «FM»-historien er også full av historier om spillere som var fantastisk gode i spillet, men som aldri kom i nærheten i det virkelige liv. Enkelte eksisterte ikke en gang.

Noen ganger er det vår feil at gode «FM-spillere ikke slår til i det virkelige liv. To Madeira var en feil. Tonton Zola Moukoko og Andri Sigþórsson også. I andre tilfeller, som med Freddy Adu, har de ikke klart å leve opp til potensialet sitt, noe som selvsagt kan være trist, sier Jacobson.  


Tekst og reporter: Sindre Granly Meldalen (Dagbladet).
Foto, video og redigering: Bjørn Langsem (Dagbladet).

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Den norske esport-stjerna Lâm «k0u» Tịnh Trì har gått bort

Ble bare 22 år.

Les mer

Masseoppsigelse i verdens største esport-organisasjon

Frankrike og Spania spesielt hardt rammet.

Les mer