(PressFire.no): I «Spillhjerte»-serien vår snakker Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær om hvordan han ble hekta på fotballmanagerspill allerede i sju-åtte-årsalderen.

De senere åra, men også mens han var Manchester United-proff, har han brukt mye tid i selskap med «Football Manager».

Studiosjefen for Sports Interactive, som lager disse spillene, sier til PressFire at han definitivt har merket seg interessen.

Miles Jacobson bekrefter at han kommer til å ta kontakt for å høre om Solskjær vil bidra til å gjøre spillserien enda bedre i fremtiden. Hovedpersonen innrømmer at det kan friste.

 

Solskjær i dyp konsentrasjon.
(Foto: PressFire.no).

- En genuin fotball-fan

- Dette er det aller største øyeblikket i løpet av mine 14 år med «Football Manager», sier Miles Jacobson om det han har sett i «Spillhjerte»-episoden.

Jeg visste fra før at Solskjær var en «FM»-fan, blant annet fra det han sa på pressekonferansen da han tok fatt på Molde-jobben. Men jeg har aldri sett ham spille.

- Jeg ser med én gang at Solskjær er en stor fan. Han tenker på samme måte som oss andre «Football Manager»-spillere, og det skinner igjennom at han er en genuin fotballfan, sier Miles Jacobson til PressFire.

 

Molde-sjefen vil ha mer
realistiske managerspill.
(Foto: PressFire.no). 

Positiv til å gi «FM»-hjelp

I en ny video, som du ser her (eller øverst i saken), spurte vi Ole Gunnar Solskjær hvordan han ville reagert om Sports Interactive tok kontakt for å få fotballspillråd.

Ringer produsentene og spør om du er positiv til å hjelpe dem med informasjon for å gjøre spillet bedre, er det noe du vil stille deg positiv til?

- Ja, helt klart.Jo mer likt virkeligheten, desto artigere blir det for meg, sier Solskjær.

- I gamle dager, da man spilte «The Boss» eller «Fotballigaen», hadde man lyst til gradvis å prøve flere ting. Nå har det kanskje blitt litt for innvikla for en gammel mann som meg, sier Solskjær til PressFire.

Miles Jacobson tar Solskjær på ordet. Etter å ha sett «Spillhjerte», der Molde-manageren demonstrerer at han er like treffsikker i straffekonken mot Aalesund som han var i Champions League-finalen i 1999, røper «Football Manager»-sjefen at han har planer om å ta kontakt med Molde-manageren.

- Jeg hadde allerede begynt å kladde på en epost. Men etter å ha hørt hva Solskjær sier til dere nå, tror jeg det trengs en omskrivning, sier Jacobson.

- Ole Gunnar Solskjær har blitt en slags posterboy, et forbilde, for alle «Football Manager»-spillere, skryter han.

 

Agenter ringte Miles Jacobson
for å få spillertips i forrige
overgangsvindu.
(Foto: SI Games).

Ble spurt om overgangsråd

Utviklerne i SI Games samarbeider med flere managere, agenter og speidere for å dra nytte av deres kunnskap, få tips eller teste ut tilskudd til serien.

Totalt er det 1500 speidere fordelt på 51 land, oppgir utvikleren.

Solskjær vil dermed havne i en stor klubb dersom han takker ja til invitasjonen om å bli en bidragsyter.

- Jeg har et slikt nettverk spredt over hele verden, sier Jacobson.

- Vi snakker ikke så mye om hvem disse menneskene er i media, for vi har ikke skaffet oss lisenser til det. Dessuten må vi tenke på konkurransesituasjonen – med andre fotballspill på markedet.

I bytte mot en slik anonymitet benytter Sports Interactive seg av rådgivere med bred fotballbakgrunn. Disse konfererer gjerne også med «FM»-folka for å sjekke om de har innspill å komme med før sjekkheftene blir trukket fram.

- Det forrige overgangsvinduet var helt sprøtt! Da var jeg i Vancouver, Canada, og telefonen ringte konstant denne siste dagen. Jeg ble spurt om råd rundt spillere som var nær en overgang til ny klubb.

- Det var enkelte kjøp av spillere som ville falt igjennom hvis jeg ikke hadde tatt telefonene fra disse agentene eller speiderne. Det er jo sinnssykt å tenke på, sier Miles Jacobson til PressFire

 

«FM»-talent på plass i Molde

I forrige måned ble kjøpet av Lauri Dalla Valle bekreftet. Han skal nå spille for Molde, etter å ha blitt kjøpt fri fra kontrakten med Fulham.

Dalla Valle, som tidligere har vært i Liverpool-stallen, er et navn mange «Football Manager»-spillere kjenner godt. I noen «FM»-årganger blomstret han til å bli en verdensklassespiss.

Miles Jacobson har fått med seg Solskjær-kjøpet, og kjenner selv (digitale) Dalla Valle godt.

Om det er «Football Manager» som har gitt Ole Gunnar Solskjær kjennskap til den finsk-italienske 21-åringen, eller reservelagskamper mellom Manchester United og Liverpool, har ikke Jacobson lyst til å spekulere i.

- Dalla Valle er et klassisk eksempel på en stjerne i «Football Manager»-sammenheng, en spiller som har slitt med for lite spilletid både i perioden hos Liverpool, i Fulham eller i andre klubber han har vært i.

- Han får forhåpentligvis førstelagsfotball i Molde, og kyndig veiledning fra Solskjær om hvordan han skal putte ballen i mål.

 

- Blir mer realistisk

Rent hypotetisk: Molde får grisebank i serieåpningen mot Viking førstkommende fredag.

Etterpå kommer det for en dag at Solskjærs kampplan ble revet i fillebiter av Kjell Jonevret - på grunn av 16 simuleringsforsøk i «Football Manager» før avspark.

Kan spillene bli så bra? spør vi Solskjær.

- Det tviler jeg sterkt på. Hjerte og følelse har mye å si når du er manager. Hva gjør motstanderens manager? Hvilket lag tar han ut?

- Slike ting tenker jeg på natta eller kvelden før kamp. Det er slikt du ikke får mye av på data, tror jeg.

Miles Jacobson er ikke uenig. Den menneskelige faktoren, med hjerte og sjel, er ikke inkludert i «Football Manager» godt nok, men har blitt et større fokus de seneste årene. Blant annet i form av å tilegne spillerne ulike personligheter.

- For øyeblikket klarer vi å simulere hele sesonger ganske presist. Vi kjørte blant annet en del tester på de nye klubbene til Alessandro Del Piero og Emile Heskey. Gjennom disse undersøkelsene fant vi ut at vi bare bommet med et par mål når det gjelder antallet disse to har scoret så langt i sesongen – med seks runder igjen å spille i australsk toppliga.

- Også de respektive klubbene deres endte omtrent der de ligger på tabellen i dag, sier Jacobson.

- Jeg er enig med Ole Gunnar: akkurat nå kan vi ikke simulere enkeltkamper godt nok, og hovedgrunnen er menneskelige faktorer.

- I spillet har vi nå 20 ulike personlighetstyper. Men gi oss fem-ti år, og se hvor vi ligger da.

- Vi kommer ikke til å ende opp med en fotballsimulator der spilleren kommer hoppende ut av pc-skjermen din for å angripe om du har snakket for tøft til vedkommende i pausen, men jeg tror vi kommer til å se at enkeltkamper og mennesketyper på hvert lag blir stadig mer realistisk.

- I dag, 20 år etter vi ga ut vårt første managerspill, har vi kommet lengre enn noen trodde var mulig, sier Miles Jacobson til PressFire.


REPORTER: Erik Hattrem. FOTO (hovedbilde): Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
VIDEO: Stian Lyngstad/TIBE KLIPP: Martin Bergesen.
 

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Utelukker ikke «Half-Life: Alyx» til PlayStation VR

- Sonys plattform har vært en kjempesuksess for mediet.

Les mer