STOCKHOLM (PressFire.no): Godt over et par hundre av dere sendte inn spørsmål til «FIFA 12»-sjefen. Gode spørsmål også, skrøt David Rutter, etter å ha taklet så mange av disse som mulig.

Dessverre ble det ikke tid nok til å overbringe alle, naturlig nok. Da ville vi nok ha trengt to døgn. Minst. Men forhåpentligvis finner en god del av PressFires lesere svar på sine spørsmål under.

Veldig mange av dere lurte på om det vil bli mulig å nyte fotballfaglige betraktninger i et «FIFA»-spill fra Arne Scheie, «Mini», Frode Olsen, Kjell Roar Kaasa, Thor Eggen eller Davy Watne en gang i fremtiden. Altså norske kommentatorer? 

- På et eller annet tidspunkt er jeg sikker på at det vil skje, men det er et spørsmål om prioriteringer og penger. Slike ting som ikke er så spennende å høre om for dere, og strengt tatt ikke for meg heller, smiler David Rutter.

- Ideelt sett skulle jeg gjerne sett at spillet støttet alle språk, men det er ikke alltid det er mulig. «Forhåpentligvis snart», blir derfor svaret mitt.

NB! Se fersk trailer nederst i saken, og ikke glem at du fra i dag selv kan teste «FIFA 12». Demoen kommer til PC (via Origin) og Xbox LIVE Marketplace i dag, 13. september. PS3-eiere finner demoen i PlayStation Store-menyene i morgen (14. september).

 

Kanskje blir Alan Smith og
Martin Tyler byttet ut med «Mini»
og Davy Watne en gang?

Muligheter for å handse eller filme seg til straffespark?

Nest etter ønsket om norske kommentatorer, var det en overvekt av spørsmål knyttet til hands, samt å få muligheten til å filme seg til straffespark og ha mer uforutsigbare kampledere.

- Hands var en valgfri mulighet i «FIFA 11». Du kan skru denne på eller av i menyene. Slik blir det også dette året, svarer Rutter.

Er det på grunn av «FIFA»-lisensen dere har, at dere ikke tør å la folk forsøke seg på juks og stuping i motstanderens felt, slik det gikk an å gjøre i «FIFA 98».

- Ja, men vi er fullstendig klar over at dette er noe mange etterspør, forteller David Rutter.

- På samme måte som; «når skal dommerne begynne å gjøre grove tabber?». Dette er veldig interessante temaer. Jeg er bekymret over at vi har et stort nok problem med spillere som dropper ut av onlinekamper, såkalt rage quitting, uten at vi i tillegg skal la folk kunne jukse og filme. Eller at vi skal dytte inn AI-tabber, med hensikt. Vi prøver å holde spillet «rent», noe jeg tror er bra for folks blodtrykk.

Du tror muligheten til å filme i motstanderens straffefelt, eller ha dommere som går bananas med fløyta, åpner opp for flere muligheter til å jukse, eller flere forsøk på å utnytte spillet online?

- Ja, jeg vil heller at spillet er basert på deg som spiller, og dine evner med det.

Mer du lurer på om «FIFA 12»?
Alt det nye du trenger å vite om spillet.
- En hodepine å lage Rooneys nye hår.
Vår første test av «FIFA 12».

 

David Rutter, her fra GamesCom
i forrige måned. 
(Foto: PressFire.no).

Oppdag argentinsk «gull» med bedre muligheter for å speide

Vi hadde også med oss flere spørsmål tilknyttet Manager Mode, og måtene du kan gjøre en karriere på i «FIFA 12». Hva slags forbedringer blir det, og hva er nytt i år? Og hvordan er spillet når det gjelder muligheten til å speide seg frem til nytt talent og utvikle disse?

- Det er tonnevis av nyheter når det gjelder dette aspektet ved spillet, altså speidere og unge spillere. Du kan nå rekruttere speidere og sende disse til stort sett alle deler av jordkloden – der du også kan velge hvor lenge du vil de skal lete etter nye spillere for deg. De vil rapportere tilbake til deg med ulik grad av nøyaktighet og detaljer, basert på hvor dyktige disse er i jobben sin, og hvilke instrukser du har gitt de på forhånd.

- Hvis du ber speideren om å se etter gode, argentinske høyrebacker, så kommer han tilbake med en rapport med de kandidatene som er funnet. Hvis du føler rapporten har noen mangler, og ikke er helt nøyaktig, kan du speide på den eller de spillerne fra Argentina på nytt så mange ganger du føler for. På den måten øker graden av nøyaktighet.

- Viser du denne interessen for en spiller, over en lengre periode, vil det selvsagt være en fare for at en annen klubb kaster seg inn i kampen om en underskrift. Det kan åpenbart være en fordel å hyre inn gode speidere, men disse er veldig dyre.

- En leser som kaller seg «Jyplingen» spurte om det blir inkludert flere tutorial-elementer, måter der de som ikke spiller «FIFA» daglig kan lære seg noen av de nye aspektene ved spillet? Et spill han sier har blitt stadig større og mer avansert de siste årene.

- Tactical Defendig er nok den største endringen ved spillet i år for de som har spilt masse «FIFA». Etter at vi startet på denne Tactical Defendig-reisen, var vi litt bekymret for om vi var i ferd med å gjøre spillet vanskeligere. Men basert på den testingen vi har gjort viser det seg at «FIFA» har blitt mer underholdende og engasjerende også for nybegynnere. Pluss mer intuitivt. I spillet har vi likevel inkludert en slags interaktiv opplæringsdel som tar for seg denne nye måten å forsvare seg på, som du må «bestå».

- Noen, blant annet Kimito_Lopez og Christer Vego, vil ha flere offisielle introer og grafikk fra Premier League i spillet. For å øke spillopplevelsen og skape den rette atmosfæren. Dette er sannsynlig et spørsmål om ytterligere lisenser, men likevel: Kommer dette til å skje?

- Vi har ikke med offisiell grafikk, men vi har en ny «TV-pakke» dette året, som vi mener forbedrer dette aspektet ved spillet.

Når blir Champions League en del av «FIFA», lurer blant annet Det Kuli på.

- Vel, vi eier ikke rettighetene til den lisensen. Men jeg er sikker på at om denne blir tilgjengelig for oss, så er dette interessant. Men hvis du vil kan du fint klare å gjenskape UEFA Champions League-turneringen i Creation Center-verktøyene på nettet – og deretter dytte den inn i spillet.

 

Neymar i Ultimate Team?
- Noe annet vil overraske meg, svarer
Rutter.

Hvordan få bukt med problemet «rage quitters»?

Paal Eirik adresserte noe som veldig mange av PressFires lesere spurte om, og det er relatert til frustrasjonen man føler bre seg etter at du har gått opp i en 3-0, 4-0 og så 5-0-ledelse – bare for å oppleve at motstanderen din kobler seg av.

Hvis jeg hadde fått en krone for hver gang dette skjer, skrev Paal Eirik, og Rutter skjønner raskt hva han – og flere av dere – har på hjertet. Er det noen gode nyheter for å bli kvitt dette problemet med rage quitting i onlinekamper?

- Vi har gjort noe, men til syvende og sist er problemet at jeg ikke kan forhindre at noen skrur av konsollen sin under en kamp. Dette er et problem også i andre onlinefokuserte spill. For eksempel i «Call of Duty». Spiller jeg online og begynner å undre hvorfor jeg får bank, sjekker jeg hvordan det står til med resten av laget mitt, og oppdager at jeg er den eneste som fortsatt er online. Det som gjør dette fenomenet ekstra uheldig i «FIFA» er at dette er kamper én mot én.

- Det vi har gjort i år er igjen å la folk kunne filtrere ut folk som kobler seg av ofte. Dette er et menyvalg der du kan velge å ekskludere slike. Jeg vil anmode folk om å gjøre nettopp det, for det funker.

- Vår nye head to head season gir deg sjansen til å spille ti kamper, der du skal kjempe om opprykk til neste divisjon. Totalt er det ti divisjoner. Hvis du er en som pleier å logge deg av om du ligger under, vil du ha blåst én av totalt ti muligheter til å kjempe om opprykk. Fortsetter du med dette, vil du snart ikke ha flere sjanser til å rykke opp i dette systemet og vil befinne deg i en egen «bøtte» bestående av quitters.

Vil Neymar bli med i Ultimate Team i år?

- Jeg vet ikke, på stående fot. Men noe annet ville ha overrasket meg.

 

Hva må du gjøre for å oppleve Džeko på Bosnias landslag?

Mange etterspør flere ligaer, for eksempel norsk 1. divisjon, og flere vil gjerne ha med det bosniske landslaget, ymse nye klubblag samt ytterligere afrikanske landslag. Det var mange spørsmål fra PressFire-leserne om dette.

- Hva kan du fortelle om slike tilskudd?

- Jeg er en stor fotballfan, og jeg ville også vært oppskaket om ikke mitt lag var med i «FIFA». Blant utviklerne som lager disse spillene i Vancouver, har vi 18 nasjonaliteter representert. Og noen av disse har ikke sitt favorittlag, sitt landslag eller en liga de følger inkludert i spillet. De er også temmelig frustrerte over dette. Vi har ikke alt inkludert i «FIFA», og det er noe vi gjerne skulle hatt. Men likevel har vi flere lag, lisenser og mer innhold sammenlignet med konkurrentene våre.

Er det med noen nye lag eller ligaer med til «FIFA 12»?

- Ikke som jeg kan komme på i farten. Men hvis dere som spurte vil ha det bosniske landslaget, så kan dette skapes i Creation Center – deretter gjøres tilgjengelig for alle andre. Ville ikke det vært en flott gave til andre «FIFA»-spillere?

- Bjørnar kastet ut en ganske spennende idé i kommentarfeltet vårt: Har det blitt vurdert å lage «be a ref», der for eksempel en tredje spiller kan opptre som fløyteblåser mens to andre venner kjemper om seieren?

- Det er noe vi faktisk har diskutert en hel del, men det befinner seg ikke høyt oppe på prioriteringslista vår i øyeblikket. Men det er en interessant idé.

En leser kalte seg Ravid Dutter i kommentarfeltet vårt, i forbindelse med innsendelsen av spørsmål til deg. Hva syns du om det?

- Oh my god… Hva skal jeg si? Jeg syns nesten han har et virkelig bra navn!

 

«FIFA 12»-demoen lanseres i dag, 13. september, til PC (via Origin) og Xbox 360 (Xbox LIVE Marketplace). PlayStation 3-versjonen kommer i morgen (14. september). Det ferdige spillet slippes 29. september, til nær sagt alle spillplattformer i hele universet. 

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Utelukker ikke «Half-Life: Alyx» til PlayStation VR

- Sonys plattform har vært en kjempesuksess for mediet.

Les mer