(Pressfire.no): – Jeg mener at seksualitet spiller en rolle i hvem alle er. Med akkurat denne nye tilnærminga til spillet tenker jeg at hun blir framstilt som et jordnært og realistisk menneske.

Frøken Lara Croft er på linja, eller Camilla Luddington (31) som hun egentlig heter, og vi har påpekt overfor Luddington at Lara Croft på den ene siden har blitt brukt som eksempel på den sterke uavhengige kvinnen som ikke er en prinsesse i nød, men på den andre siden også blitt et slags sexsymbol.

 

«Tomb Raider» (2013)

Ny start

Luddington har blant annet spilt i «Grey’s Anatomy», «True Blood» og «Californication», men har også inntatt rollen som Lara Croft i de nye spillene i den ikoniske «Tomb Raider»-serien.

De to siste spillene er en slags ny tilnærming til serien, som også tar utgangspunkt i en yngre Lara Croft. Det ble til slutt Luddington som fikk den ettertraktede rollen.

I disse dager er hun aktuell i det nye spillet «Rise of the Tomb Raider», oppfølgeren til suksessen «Tomb Raider» fra 2013.

 

Kjønnsdebatten har ikke påvirket rollen

Siden det forrige spillet har det pågått en intens debatt om hvordan kvinner blir framstilt i dataspill, og det derfor vi diskuterer hvordan Croft måler seg i kjønnsdebatten.

Luddington har fått med seg debatten, men forteller at det ikke har endra tilnærmingen hennes.

– Det har ikke påvirket hvordan jeg har spilt denne rollen. Denne rollen kan bare legemliggjøre styrken i kvinner, utholdenhet og mange kvaliteter jeg vet har inspirert mange kvinnelige fans, forteller hun.

– For meg er dette en rolle jeg er veldig stolt av, og jeg som kvinne er veldig stolt over å få spille.

Dette med at rollefiguren har blitt mer troverdig og «realistisk» er noe skuespilleren anser som ekstremt tiltalende, forteller Luddington til PressFire.

 

«Rise of the Tomb Raider».

Skiftet kom med forrige spill

– Vi har sett et skifte i rollefiguren, i blant annet klær og lignende. Det handler også om det praktiske – på den måten at en person som dro ut i fjellet, klatret fjellet, svømte i vann og travet gjennom snøen bare gikk rundt i kortbukser.

– Jeg tenker i utgangspunktet at rollen er realistisk og føles ekte. Hun kommer nok alltid til å være sexy, men det kommer mer fra styrken hennes enn noe annet.

Hun forteller at alle dem som har evnen til å holde ut og slåss for noe er inspirerende.

– Jeg møter hele tida fans som har hatt det tøft og som har latt seg inspirere av Laras evne til å fortsette i hard motstand.

 

Omfavnet av spillsamfunnet

Dette med å møte spillsamfunnet var noe hun også syntes var skummelt i starten, siden hun tok på seg en såpass ikonisk spillfigur og det var hennes første spill.

Men det skal ha gått over all forventning.

– Jeg føler meg omfavnet akkurat nå, noe som er fantastisk.

Hun får konstant oppmerksomhet i sosiale medier og avslører at hun til og med kjenner navnet til noen av de mest ivrige fra fanbasen.

– Det er utrolig å se hvor lidenskapelige fans kan være og samtidig omfavne meg. Jeg har kun hatt en virkelig positiv opplevelse med hele spillsamfunnet.

 

Siste runde som Lara?

Sammenlignet med film og tv avslører Luddington at hun synes det er en bisarr opplevelse å se en spillfigur med hennes ansiktsuttrykk og fakter, men at det ikke er henne likevel.

Og mens vi snakker om film det skal angivelig også jobbes med en ny film basert på spillserien, og når vi spør Luddington om filmen, virker det som om hun ser for seg dette som det siste oppdraget som Lara Croft.

– Etter hva jeg kjenner til er den fremdeles på et tidlig stadie. Jeg er sikkert på at det blir en ettertraktet rolle som mange jenter ønsker.

– Jeg er én av dem, og jeg ville elsket å spille den rollen, forteller hun, men avslører at hun har en følelse av Lara ønsker å skille lag med henne nå.

– Det sagt blir jeg så glad om det blir film, fordi jeg vil uansett være en del av det siden den vil være basert på spillene. Jeg tror det alltid vil være nye Lara-er på en eller annen måte. Jeg holder bare fakkelen til den neste personen.

«Rise of the Tomb Raider» ble sluppet til Xbox One 13. november. En pc-versjon slippes tidlig neste år og en PlayStation 4-versjon er planlagt mot slutten av 2016.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Den norske esport-stjerna Lâm «k0u» Tịnh Trì har gått bort

Ble bare 22 år.

Les mer

Masseoppsigelse i verdens største esport-organisasjon

Frankrike og Spania spesielt hardt rammet.

Les mer