(PressFire.no): Microsoft har nå bekreftet at de også i år skal holde en pressekonferanse på den tyske GamesCom-messa.

4. august starter dette showet, som samtidig også sparker i gang årets store spillbegivenhet i Europa. Det blir strømmet og vist live, sier Microsoft. 

 

Sony dropper Tyskland

Vi har knapt rukket å trekke pusten igjen etter E3-spillmessa i Los Angeles i juni. Når det gjelder GamesCom, vet vi at Microsoft i år har en sjanse til å få mer tid i rampelyset enn før.

Sony har nemlig trukket seg fra Köln-showet i år, og vil i stedet være med på Paris Games Week i oktober.

Grunnen er ifølge Sony at de i år følte E3 og GamesCom kommer for tett på hverandre.

Microsofts pressekonferanse fra GamesCom starter klokka 16, norsk tid. Datoen å merke seg er altså 4. august.

 

Gjensyn med «Quantum Break».

Svære drager og finsk mystikk på GamesCom

Microsoft legger også igjen hint på Twitter at de har gjemt unna noen godsaker – spill som ikke ble vist på E3 i juni.

Vi vet at det var tre spill som spesifikt ble spart fra Los Angeles-showet: «Crackdown», «Scalebound» og «Quantum Break».

Sistnevnte er det nye fra «Alan Wake»-folka i finske Remedy. Et spill som også i fjor ble demonstrert på GamesCom. Siden den gang har det vært stille fra denne kanten.

Har «Scalebound» mer enn
drager å by på?

«Scalebound» er vi langt mer usikre på hva er. Vi vet at Platinum Games («Bayonetta», «Metal Gear Rising: Revengeance») står bak, og at det blir Xbox One-eksklusivt. Microsoft har tidligere pratet om at ambisjonsnivået til Platinum er heist til topps, og at det venter deg drager i spillet. Svære drager.

På GamesCom blir det trolig en lengre demonstrasjon av både «Quantum Break» og «Scalebound». Førstnevnte bør begynne å bli ferdig nå, etter å ha blitt flyttet fra 2015-kalenderen, til neste år.

Det skulle ikke overraske oss om Remedy og Microsoft bekrefter en håndfast dato – og lar oss teste litt selv. I fjor kunne vi bare se på, samtidig som utviklerne forklarte og snakket om sitt nye.

 

250 000 besøker denne messa hvert år.
(Foto: Scanpix).

– En frisk «Crackdown»-start

«Crackdown» blir også spennende – for dette spillet har ikke blitt vist før. Kun en CG-film på E3 i fjor, da spillet ble annonsert.

Denne traileren sier oss imidlertid pent lite om hva slags spill vi har i vente. Men vi vet at folka bak omtaler det som en reboot og frisk start, og ikke et tredje spill i serien.

Det vi vet er at seriens originale skaper, David Jones, er tilbake igjen. Han var ikke involvert i skuffelsen «Crackdown 2».

Vi tipper Microsoft kommer til å benytte anledningen til å servere den første store gameplay-dosen under GamesCom. Et spenningsmoment er om dette prosjektet rekker å bli ferdig i 2016, eller om vi må vente enda lenger. 

Selve GamesCom-messa er verdens største, målt i publikumsoppmøte. Den foregår fra 5. - 9. august i år, med en Microsoft-tjuvstart dagen før. PressFire vil selvsagt være til stede og gir deg nyheter, intervjuer og tester derfra.

I videovinduet ser du annonseringstraileren til nye «Crackdown», fra E3 i fjor.

FOTO (hovedbilde): Henning Kaiser, Epa/Scanpix.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Norske Natalie var e-sportutøver for Besiktas: – Har ikke fått lønn siden mai

Går hardt ut mot storklubben.

Les mer

Er det på tide å sjekke ut «No Man's Sky» igjen?

Spillet har bare blitt bedre og bedre. Pluss Gamescom-nyheter! Her er ukas episode av Rad Crew.

Les mer