Se hvordan man stopper tiden i «Quantum Break»

Du må ha tunga rett i munnen.

12. august 2014 16:32

(PressFire.no): På spillmessen GamesCom i dag fikk vi for første gang se «Quantum Break» i aksjon, det ambisiøse spillet fra finske Remedy («Max Payne», «Alan Wake»). Spillet ble først avslørt på E3 i fjor.

Prosjektet skal blande spill med tv-innhold, i en historie der selve tidens gang står på spill.

- Et tidsreiseeksperiment har gått fryktelig galt, og tiden er i ferd med å bryte sammen. Du spiller Jack Joyce, som må stoppe tidens ende, sier Sam Lake, kreativ sjef i Remedy, fra scenen.

«Quantum Break» forteller historien på tvers av spill og tv-episoder, som skal opplevels om hverandre.

- De er ment for å oppleves sammen, og kommer i samme pakke. Se på det som sesong én av «Quantum Break», som består av både spill og tv-innhold, sa Lake da han forklarte hva spillet går ut på, i forbindelse med E3 i fjor.

«Matrix»-aktig

Denne gangen ble det ikke nevnt så mye som et ord om tv-delen. Microsoft gjorde det da også klart at pressekonferansen ville handle om spill, og bare spill. De har brent seg på å snakke for mye om tv tidligere.

Derimot fikk vi altså se den aller første glimtet av spillet i aksjon. Remedy hadde på forhånd lovet at klippet de tok med seg ville gjøre deg stum av beundring.

Vi kan ikke garantere at du mister munn og mæle, men ganske stilig var det: Hovedpersonen Jack ble fanget i ekplosjonen fra det feilslåtte eksperimentet, og kan nå manipulere tiden.

Det fører til et gameplay som kan minne om en blanding av påkostet dubstep-musikkvideo og kampene fra «The Matrix».

Tiden går vekselvis fort og stopper opp, mens Jack kan stoppe eller dukke unna kuler, og bevege seg lynkjapt slik at han plutselig er på et annet sted og forvirrer slemmingene.

Sømløst

Grafikken er det heller ikke mye å si på. 

Spillet skildres i tredjeperson, og utenom skytesekvensene synes gamplay og cutscenes å gli over i hverandre sømløst.

Etter hvert bli vi vitne til en såkalt «stutter», et stopp i tiden som påvirker alle andre enn Jack. Alt stopper: Kuler står stille i lufta, biler står fryst midt i en kollisjon, stumme skrik henger igjen på folks ansikter. 

Der vil du oppleve en form for boss-kamper, mot tungt væpnede fiender som også kan bevege seg i den fryste tiden.

Det er også verd å nevne at man i «Max Payne» kan senke hastigheten på tiden som man vil.

«Quantum Break» er eksklusivt til Xbox One. Slippdato er ennå ikke annonsert.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3