Ti minutter fra «Assassin’s Creed: Revelations»

Se hele presentasjonen fra GamesCom!

24. august 2011 11:08

KÖLN: (PressFire.no): Det er alltid et spenningsmoment ved spillmesser når man sjekker inn for en avtale som bare har følgende informasjon knyttet ved seg: «Assassin’s Creed: Revelations» klokka 16:00.

Vil vi få servert en ny trailer, en resirkulert presentasjon – eller noe helt splitter nytt og spenstig?

Utviklerne av dette tredje og siste eventyret med Ezio valgte sistnevnte, og demospilte oss gjennom et landskap vi også besøkte i det aller første «Assassin’s Creed». Det er et poeng – for det er flere elementer ved denne «tilbake til røttene»-presentasjonen enn bare de geografiske. Noe som også tittelen på spillet hinter om.

Nå har Ubisoft sluppet en ti minutter lang trailer som er identisk med det som ble spilt og sagt under GamesCom-presentasjonen i Köln forrige uke.

NB! Se denne filmsnutten nederst!

Samler trådene i «Ezio-trilogien»

Demonstrasjonen startet med at Ezio, nå som 52-åring, er på jakt etter noen hemmeligheter etterlatt av Altäir (hovedpersonen fra det første spillet i denne serien). Nærmere bestemt et bibliotek som inneholder disse ledetrådene vår mann trenger.

Men før han kommer så langt trenger han å finne noen nøkler som gir han tilgang til biblioteket. Disse nøklene er også noe som interesserer tempelridderne, en gjeng Ezio raskt får hilse på...

Det var særlig to elementer ved denne GamesCom-demonstrasjonen som var interessante, fra et spillmekanisk synspunkt: Først hvordan hovedpersonen kan bruke små bomber av ulike typer. Enten de taktiske, som forsinker eventuelle forfølgere, eller de mer offensive.

For å lage slike eksplosiver kan Ezio tilpasse, modifisere eller designe de akkurat slik det er mest hensiktsmessig. Slike kruttsterke saker kan også brukes som avledning, eller feller.

Alt dette er med i GamesCom-videoen du ser nederst.

- Den 52 år gamle Ezio er ingen sinke

En annen viktig bit av denne demonstrasjonen er hvordan Eagle Vision er raffinert til «Revelations». Dette er «Assassin’s Creed» sin variant av Detective Mode i «Batman: Arkham Asylum» (og det nært forestående «Arkham City»).

Nå kan Ezio ikke bare se hvem som er fiender i en folkemengde, men også hvor sentrale skurker har bevegd seg noen minutter tidligere, og finne fotsporene.

Dette kan sikkert fremstå som en stor forenkling av spillet. Men når det nærmer seg en avgjørende duell, hopper du uansett ut av denne modusen.

Hver gang Ezio finner disse nøklene, får han oppleve viktige minner og situasjoner med Altäir. Dette er noe du også kan se helt på tampen av videoen nederst.

Flere elementer av «Revelations» handler om livet til hovedpersonen fra det første «Assassin’s Creed», noe som gir oss en god sjanse til å bli bedre kjent med ham – og samtidig knyttes forhåpentligvis trådene sammen i denne siste delen av Ezio-triologien. Ubisoft har bekreftet at dette blir det siste spillet lagt til Renessansen, og det siste der vi får en dose Ezio og Altäir.

Selv om Ezio nå er 52 år, er han ikke en gammel sinke, forsikret utviklerne oss etter at demospillingen var over.

- Han har veldig bra gener, fortalte Ubisoft-utvikleren.

«Assassin’s Creed: Revelations» lanseres til PlayStation 3, Xbox 360 og PC 15. november.

Se den ti minutter lange GamesCom-demonstrasjonen. Dette er som sagt bilde for bilde identisk med det PressFire fikk vist i Ubisofts presseområde i forrige uke:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3