Verdens største spillmesse starter nå!

Vi er på plass på GamesCom.

16. august 2011 10:21

KÖLN (PressFire.no): GamesCom, som offisielt starter 17. august, tjuvstarter med en rekke pressekonferanser i dag. To utsendte fra PressFire-redaksjonen kom seg så vidt til Tyskland i går kveld, med et nødskrik.

Erik Fossum, vår nye mann, ble sittende fast i trafikken på vei til Gardermoen såpass lenge at han ikke rakk flyet sitt. Det var en times trafikal bråstopp ved Ekebergtunnelen i Oslo som kludret til reiseplanene. Resultatet av det var at Erik i stedet ble sendt på en tur via Amsterdam senere på dagen, og så vidt rakk å komme seg i seng for å få skjønnhetssøvnen sin før det hele braker løs.

blir

Det  annonsert nye spill denne uka

Electronic Arts følger så opp. Og turen for oss går fra Vulkanhalle til Palladium i Köln, der vi nok får servert mer nytt fra «Battlefield 3», «FIFA 12», «Mass Effect 3» og de andre storspillene fra EA. E3 ga oss en imponerende, ny trailer fra «Battlefield 3» – det er ventet at vi får presentert noe lignende senere i dag.

EAs pressekonferanse starter klokken 16, og er forskuttert å vare i én time. Du kan se streamen hos EA her.

Husk at du også kan følge med i vårt livestudio.

Sony runder av pressekonferansene klokken 19. I likhet med Microsoft og EA varer misjoneringen en times tid, og du kan følge det hele live fra stua di. Sony streamer nemlig det hele på flere måter. Den mest fantasifulle er at du kan logge inn på PlayStation Home, pynte avataren din og trekke mot GamesCom-området – der du kan se pressebriefen med tusenvis av andre PS3-fans.

Eller velge den mer konvensjonelle måten, ved å se en videostream som du blant annet finner på den offisielle PlayStation-bloggen. Sony vil også streame via mobilappen til iOS eller Android.

Full kalender

PressFire har en stappfull avtalebok denne uken. Pressekonferansene blir bare starten, for i dagene som kommer skal vi møte flere titalls utviklere og se på spill, intervjue folka bak og teste så mye vi klarer. Det kommer til å bety mye – og forhåpentligvis; godt – stoff som vi tar med oss hjem til Norge.

Fra før av har allerede «Borderlands 2» blitt annonsert, for bare få dager siden. Vi håper inderlig at det kommer flere slike overraskelser når først GamesCom har blitt sparket i gang klokken 12:30 i dag. Vi har i hvert fall noen intervjuer som er ment å formelt annonsere nye spill. Det blir spennende å få den hele og fulle sannheten brettet ut i løpet av denne uka.

Følg med på PressFire for nyheter, intervjuer og tester av de store spillene som kommer ut før jul (og til neste år).

Tekst: Erik Fossum og Kjetil Svensen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3