Sony og Microsoft brygger begge på «nye måter du kan spille på», gjennom introduksjonen av tilleggsutstyret Move og Kinect. Sony er først ute, med PlayStation Move-lansering i midten av september, mens Microsoft venter til november med å introdusere kamerakontrolleren Kinect, tidligere kjent som Project Natal.

GamesCom i Köln, den største, europeiske spillmessen, har naturlig nok vært fylt av nyheter, demonstrasjoner og annonseringer om spill som støtter denne typen teknologi. Sony kan definitivt notere seg for en tidlig scoring i kampen mot Microsoft, etter at en uavhengig fagjury har vurdert spillene og hardwaren i løpet av GamesCom-messen.

Se alle vinnerne fra GamesCom nederst i denne saken.

 

«Gran Turismo 5»
fikk to prestisjefulle priser.

STORESLEM FOR SONY

PlayStation Move vant en pris for «beste hardware». Kinect nådde altså ikke helt opp. Det ble delt ut flere priser, og «Gran Turismo 5» – som endelig fikk spikret en europeisk lanseringsdato under spillmessen – fikk to priser, inkludert den aller gjeveste: «beste spill», samt «beste konsollspill». Ytterligere en fjær i hatten for Sony, altså. Bilsimulatoren slippes eksklusivt til PlayStation 3 i november.

«Super Scribblenauts», som i likhet med de aller fleste spillene vist under GamesCom-messen, fikk en ny trailer i løpet av noen hektiske dager i Köln. Og en pris som «beste håndholdtspill».

PressFire fikk varme følelser for «Kirby's Epic Yarn» etter at vi spilte det på E3-spillmessen i sommer, et supersjarmerende plattformspill som kommer til Wii tidlig neste år. Den tyske juryen valgte seg ut nettopp dette spillet i kategorien beste familiespill, mens «Crysis 2» fikk prisen for beste PC-spill.

Her er prisene som ble delt ut av fagjuryen basert på spillene og teknologien som ble vist under GamesCom-messen (vinnerne i hver kategori er uthevet):


BESTE HARDWARE
PlayStation Move
Kinect (Microsoft)
Cyborg R.A.T. 7 (MadCatz)
Rock Band 3-instrumentene (MTV) 

BESTE SPILL
Gran Turismo 5
Portal 2
Crysis 2
Star Wars: The Old Republic
Civilization V 

BESTE KONSOLLSPILL
Gran Turismo 5
Mafia II
Assassin's Creed: Brotherhood
Fallout: New Vegas
FIFA 11
Kirby's Epic Yarn 

BESTE HÅNDHOLDTSPILL/MOBIL
Super Scribblenauts
The Sims 3 
God of War: Ghost of Sparta
Professor Layton and the Unwound Future  

ONLINESPILL
Guild Wars 2
Poisonville
Black Prophecy
Star Wars: The Old Republic
World of Warcraft: Cataclysm 

PC-SPILL
Crysis 2
Civilization V
Portal 2 

BESTE FAMILIESPILL
Kirby's Epic Yarn 

Annonse

Kommentarer