PlayStation Move utmerket seg under GamesCom

Og «Gran Turismo 5» fikk de gjeveste spillprisene.

21. august 2010 11:59

Sony og Microsoft brygger begge på «nye måter du kan spille på», gjennom introduksjonen av tilleggsutstyret Move og Kinect. Sony er først ute, med PlayStation Move-lansering i midten av september, mens Microsoft venter til november med å introdusere kamerakontrolleren Kinect, tidligere kjent som Project Natal.

GamesCom i Köln, den største, europeiske spillmessen, har naturlig nok vært fylt av nyheter, demonstrasjoner og annonseringer om spill som støtter denne typen teknologi. Sony kan definitivt notere seg for en tidlig scoring i kampen mot Microsoft, etter at en uavhengig fagjury har vurdert spillene og hardwaren i løpet av GamesCom-messen.

Se alle vinnerne fra GamesCom nederst i denne saken.

STORESLEM FOR SONY

PlayStation Move vant en pris for «beste hardware». Kinect nådde altså ikke helt opp. Det ble delt ut flere priser, og «Gran Turismo 5» – som endelig fikk spikret en europeisk lanseringsdato under spillmessen – fikk to priser, inkludert den aller gjeveste: «beste spill», samt «beste konsollspill». Ytterligere en fjær i hatten for Sony, altså. Bilsimulatoren slippes eksklusivt til PlayStation 3 i november.

«Super Scribblenauts», som i likhet med de aller fleste spillene vist under GamesCom-messen, fikk en ny trailer i løpet av noen hektiske dager i Köln. Og en pris som «beste håndholdtspill».

PressFire fikk varme følelser for «Kirby's Epic Yarn» etter at vi spilte det på E3-spillmessen i sommer, et supersjarmerende plattformspill som kommer til Wii tidlig neste år. Den tyske juryen valgte seg ut nettopp dette spillet i kategorien beste familiespill, mens «Crysis 2» fikk prisen for beste PC-spill.

Her er prisene som ble delt ut av fagjuryen basert på spillene og teknologien som ble vist under GamesCom-messen (vinnerne i hver kategori er uthevet):


BESTE HARDWARE
PlayStation Move
Kinect (Microsoft)
Cyborg R.A.T. 7 (MadCatz)
Rock Band 3-instrumentene (MTV) 

BESTE SPILL


Gran Turismo 5
Portal 2
Crysis 2
Star Wars: The Old Republic
Civilization V 

BESTE KONSOLLSPILL


Gran Turismo 5
Mafia II
Assassin's Creed: Brotherhood
Fallout: New Vegas
FIFA 11
Kirby's Epic Yarn 

BESTE HÅNDHOLDTSPILL/MOBIL


Super Scribblenauts
The Sims 3 
God of War: Ghost of Sparta
Professor Layton and the Unwound Future  

ONLINESPILL


Guild Wars 2
Poisonville
Black Prophecy
Star Wars: The Old Republic
World of Warcraft: Cataclysm 

PC-SPILL


Crysis 2
Civilization V
Portal 2 

BESTE FAMILIESPILL


Kirby's Epic Yarn 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3