I våres skrev vi om det tyske selskapet bitComposer som har sikret seg rettighetene til kultspill-serien «Jagged Alliance». Den gangen var det snakk om nummer tre i serien, men i forbindelse med spillmessen GamesCom har selskapet nå annonsert at det også kommer et onlinespill i serien.

«Jagged Alliance Online» skal ta serien over på nettet, hvor pressemeldingen også avslører at det vil bli mulig å bruke leiesoldater fra andre spillere, men også å gjøre allianser med dem.

Det er gamigo, selskapet bak en rekke browserbaserte titler, som sammen med bitComposer skal overse utviklingen av spillet. Men det er tyske Cliffhanger Productions som skal stå for selve utviklingen. Dette er selskapet som har stått bak blant annet «Gothic 3» «Risen» og «Spellforce 2».

- «Jagged Alliance»-serien er en kultklassiker og en nettversjon har vært på gamigos ønskeliste en god stund nå. Og derfor er vi meget glade for at vi har de globale rettighetene til dette prosjektet og kommer til å gjøre alt vi kan for å leve opp til forventningene til fansen, sier gamigo-sjefen Patrick Streppel i en pressemelding.

bitComposer, som sitter på rettighetene til «Jagged Alliance», mener de har funnet den riktige makkeren.

- Vi lette veldig hardt etter den rette partneren for dette prosjektet og vi er sikre på at dette partnerskapet legger grunnlaget for et langt samarbeid. Gamigo har mange år med erfaring innen browserbaserte nettspill og er derfor den ideelle partneren for å sikre et internasjonalt slipp av «Jagged Alliance Online» med suksess, sier bitComposer-sjef Oliver Neupert i pressemeldingen.

Det nye onlinespillet blir laget rundt kjente spillmekanikker i serien, noe som inkluderer et kampsystem med både elementer som er turbasert og i sanntid. Grafikken vil forbli i såkalt isometrisk perspektiv ovenfra, som kjent fra serien.

 

«Jagged Alliance Online» utvikles for nettlesere og skal etter planen slippes i 2011.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Utelukker ikke «Half-Life: Alyx» til PlayStation VR

- Sonys plattform har vært en kjempesuksess for mediet.

Les mer