Slik gjør Tony Hawk spillcomeback: – Det var på tide nå

17. juni 2015 10:28

(PressFire.no): I fjor begynte han å friste med at han var på vei ut av rullebrettpensjonstilværelsen«Tony Hawk Pro Skater 5» ble avslørt tidligere i sommer.

Comebacket er et faktum.

Vi traff Tony Hawk i forbindelse med E3-spillmessa i Los Angeles, som pågår denne uka.

Tony Hawk gleder seg til å rulle inn
på nye konsoller.
(Foto: PressFire).

Møter en ny generasjon

– Jeg følte det var på tide. Mye nostalgi har blusset opp rundt serien den siste tida, og de nye konsollene er spennende å jobbe med, forteller 47-åringen til PressFire.

– Mange som spiller i dag, var jo ikke en gang født da de første spillene kom ut, sier Hawk.

Floppet med plastbrett

Det er ikke en selvfølge at det skulle bli realitet av et slikt comeback.

De klassiske «Pro Skater»-spillene var med å definere konsollspilling på 90-tallet. Etter å ha blitt møtt av konkurransen fra EA Sports’ «Skate»-serie ble markedet tøffere for Activision og Hawk.

To runder med Tony Hawk-spill som lente seg på plastbrettilbehør så lenge ut til å bli punktumet for en lang og helt sikkert innbringende spillkarriere. «Ride» og «Shred» ble begge store flopper.

Pro Skater 5 slippes på to generasjoner
Xbox og PlayStation i år.
Pro Skater 5 slippes på to generasjoner
Xbox og PlayStation i år.
«»

Tilbake til Pro Skater-røttene

I 2012 gikk imidlertid utviklerne i Robomodo tilbake i tid, og rotet rundt i arkivet. De lagde en HD-versjon av de to første «Pro Skater»-spillene, et spill som skulle vise seg å bli oppladningen til dette nye.

Samarbeidet har strukket seg over til dette nye.

«Tony Hawk Pro Skater 5» kommer ut til PlayStation 4 og Xbox One 2. oktober. Litt senere i år også til PlayStation 3 og Xbox 360.

Reporter: Mikael Lunde. Foto/klipp: Fredrik Reed.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3