Nye «Mirror’s Edge» skal hete «Catalyst»

9. juni 2015 11:42

(PressFire.no): Denne uka registrerte EA navnerettighetene til det nye «Mirror’s Edge».

Dette spenstige spillet ble først vist på E3-spillmessa for to år siden, og har hele veien bare vært kjent som «Mirror’s Edge» fra offisielt hold – ofte omtalt med et 2-tall i tittelen, for enkelhets skyld.

Electronic Arts har nå bekreftet at tittelen blir «Mirror’s Edge Catalyst».

(Foto: EA, Twitter).

Meisler ut en dypere historie

Mandag sikret EA seg rettighetene og nettadressen. Tirsdag gikk spillselskapet ut med at «Catalyst» er navnet, og avslørte dette på Twitter.

Svenske DICE («Battlefield», «Star Wars Battlefront») har jobbet lenge med en oppfølger, eller reboot. På E3 i fjor forklarte utviklerne at de ønsker å gi hovedpersonen Faith med dybde.

De har som mål å gi henne en skikkelig historie.

– Dette er en jente som tatoverte øyet sitt. Man tatoverer ikke øyet sitt uten en grunn. Det er en mening med bak, poengterte utviklerne i fjor sommer.

Lanseres neste år

I forbindelse med en finansrapport i forrige måned, bekreftet EA at nye «Mirror’s Edge» skal bli ferdig før 31. mars 2016.

Spillet kommer til PS4, Xbox One og pc.

Foreløpig har DICE og EA bare vist konseptuelle filmer og bilder, men på E3, som starter mandag 15. juni, er det ventet en grundigere gjennomgang og detaljer om historien.

 Ja, dette er greia!

EA-topp Patrick Söderlund forklarte i 2012 at de har jobbet lenge med å finne konseptet som rettferdiggjorde et nytt «Mirror’s Edge». De hadde hatt et lite utviklerteam i en lengre periode som arbeidet med ulike idéer.

Det var først da en av disse spillskaperne, Sara Jansson, kom og presenterte sitt konsept at det løsnet.

Patrick Söderlund.
(Foto: Kjetil Svensen, PressFire.no).
Patrick Söderlund.
(Foto: Kjetil Svensen, PressFire.no).

– Vi fikk presentasjonen. Jeg ble forbløffet over hva hun viste oss. Jeg sa: «ja, dette er greia, nå gjør vi det!», sa Patrick Söderlund til Eurogamer.

Vi ventet på den riktige idéen. Jeg er så begeistra over denne idéen i seg selv, den er så annerledes og spektakulær at den bare kan fungere på de nye maskinene – som Xbox One og PlayStation 4, eller pc.

Det var på dette punktet jeg skjønte at dette var riktig, forklarte Söderlund rett etter avdukingen av spillet på E3 i 2013.

EAs pressekonferanse starter mandag 15. juni klokka 22:00, norsk tid. Du kan se denne, og alle andre E3-briefene samme dag, direkte på PressFire.

NB! Filmen du ser i videovinduet er fra «Mirror’s Edge»-presentasjonen på E3 i fjor.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3