Remedy-sjefen har sagt opp: – Alt er i rute med «Quantum Break», forsikrer Microsoft

4. juni 2015 14:49

(PressFire.no): Finske Remedy er kjent for minst et par ting: de er blant pionerene til å bruke «bullet time»-effekten, og tar seg gjerne god tid med å lage et nytt spill.

Deres neste etter «Alan Wake

», «Quantum Break», ble annonsert i 2013 og skulle opprinnelig være ferdig i år.

Studiosjefen Matias Myllyrinne har nylig bestemt seg for å forlate dette Helsinki-foretaket, og vil i stedet oppleve behagelige temperaturer på Kypros – hos Wargamings («World of Tanks») hovedkontor.

Han forsikrer at avgangen ikke har sammenheng med at de har noen problemer med dette Xbox One-eksklusive spillet.

Hovedpersonen kan fryse tiden
i «Quantum Break».
 

Spillet ser flott ut

Etter ryktene om en utsettelse dukket opp i mars, bekreftet Microsoft noen uker senere at det stemmer. «Quantum Break» kommer ikke i år likevel.

I stedet er spillet flyttet til 2016.

Myllyrinne sier i et intervju med GamesIndustry at dette har å gjøre med det øvrige One-spillprogrammet og timingen.

 Vi flyttet prosjektet til 2016 for å unngå noe av julerushet i markedet og konkurransen med andre spill i Microsoft-portofolien. Jeg tror det er større boltreplass for et helt nytt merkenavn i 2016 enn i det travle juleprogrammet.

– Vi bruker selvsagt denne ekstra tiden godt, og polerer spillet, forteller finnen.

Han sier alle spillprosjekter har sitt eget livsløp, og noen punkter der samtlige utviklere møter på en skikkelig utfordring. Men Remedy har lagt lignende situasjoner bak seg, hevder Matias Myllyrinne.

– Det ser flott ut, og spillet holder på å bli ferdig, helt etter planen, sier han.

– 

Takk for fantastiske bidrag

Også Microsoft har rykket ut for å avdramatisere denne avgangen. Remedy har ikke bare mistet sin direktør gjennom de siste 15 åra, men også merkevaresjefen Oskari «Ozz» Häkkinen har nylig forlatt dette studioet.

– Utviklingen av «Quantum Break» fortsetter som normalt, og vi ser fram mot å dele mer om spillet med folk i nær fremtid, heter det i en uttalelse fra Microsoft Eurogamer har mottatt.

– Vi ønsker Matias lykke til videre, og takker for hans fantastiske bidrag til Remedy Entertainment.

Oskari Häkkinen (t.v.) viste
Xbox One-spillet på GamesCom.
(Foto: PressFire.no). 
Oskari Häkkinen (t.v.) viste
Xbox One-spillet på GamesCom.
(Foto: PressFire.no). 

En tv-serie, og et spill

PressFire fikk en demonstrasjon av spillet i forbindelse med GamesCom-messa i Köln i fjor. Planen har hele veien vært å lage en tv-serie som skal være med å drive handlingen fra spillet videre, og flette historien sammen fra to ulike medier og opplevelser.

– Du spiller en akt i spillet og på slutten av denne får du et valg, sa Oskari Häkkinen til PressFire.

 Ved å se serien åpnes også informasjon som fôres tilbake til spillet. Disse valgene vil være med deg gjennom hele spillet.

Etter at Bethesda har åpent ballet under årets store E3-spillmesse om en drøy uke, er det Microsofts tur. Forvent en ny titt på «Quantum Break» når Xbox-sjef Phil Spencer entrer scenen for å vise noen av de nye Xbox One-spillene.

NB! Spilldemonstrasjonen du ser i videovinduet, stammer fra GamesCom i 2014.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3