LOS ANGELES (PressFire.no): «Det beste stedet å være for spillere.»

Det var som om Microsofts Phil Spencer og Andrew House i Sony hadde hver sin «egenkomponerte» hyllestlåt til «deg» en som «tilfeldigvis» kan synges i kanon.

Å overvære årets pressekonferanser og startskuddet for E3 føltes som å være den populære jenta på skolen, hun som sjonglerer tre gutter samtidig.

Sjefen for Xbox, Phil Spencer.
(Foto: Kevork Djansezian,
Reuters/Scanpix).

Han ene er veltrent og utstråler på grensen til overbærende selvtillit, frihet og er populær, mens den andre selger trygghet og fast forhold. Den tredje har innsett at han ikke kan konkurrere med de to andre guttene på samme premisser, og står derfor utenfor restauranten og sender hyppige tekstmeldinger til eksen i et forsøk på å redde forrige forhold.

Om man skal gjøre opp status for «Xbox One» ligger fjorårets visjon så å si i småbiter på gulvet og delvis feid under teppet.

De har gått igjennom en voldsom snuoperasjon for å kunne kalle spillerne venner igjen. Årets pressekonferanse handlet riktignok kun om spill, og vi er alle takknemlige for det.

Samtidig føles stallen til Microsoft noe gammelmodig. De viste en rekke actionspill med et lite snev av følsomt kjærlighetsprosjekt for å ha kred-ryggen dekket.

I essens har de gravd fram den gamle oppskriften som smaker av Xbox og Xbox 360. Når «Halo»-dosen endelig kommer, er nesten det eneste vi mangler et nytt «Gears of War» for en nær komplett reunion.

Og selv om de kunngjør et «grensesprengende» actionspill fra kritikerfavorittene i Platinum Games og at de har funnet tonen med Dave Jones for et nytt og svært etterlengtet «Crackdown», velger de ikke å vise dem i aksjon. Sannsynligvis for at de ser enda bedre ut i spillbar form, tenker jeg.

Foreløpig er det imidlertid tomt skryt.

Alt er ikke negativt, for Microsoft har nå i alle fall forstått at vi «bare» ønsker bra spill.

Leder av Sony Computer Entertainment,
Andrew House.
(Foto: Mario Anzuoni, Reuters/Scanpix).

Sony er på sin side villige til å bruke både plass og tid på spill som ikke nødvendigvis er etablerte gigantserier.

Ganske tidlig i pressekonferansen får et nytt studio ha åtte personer på scenen for å vise fram et kreativt studentprosjekt som ser ut til å være en fargeklatt.

Sonys blanding mellom store produksjoner og mindre utviklere, harmonerer nok mer med hva spillerne ønsker seg i 2014.

Sony har etablert seg godt hos utviklerne for PlayStation 4, og det er lett å forstå hvorfor de strutter av selvtillit. Det hjelper naturligvis også å flørte med å vise litt muskuløs hud i form av «Uncharted 4», til øredøvende jubel.

Dessverre klarer ikke Sony å styre seg når det kommer til å prate i det uendelige om sin egen fortreffelighet eller vise oss drepende kjedelige tall på powerpoint-måten. De klarer heller ikke å holde seg fra å sende noen stikk til konkurrenten Microsoft, noe de med fordel kunne holdt seg for gode til.

Phil Spencer, Xbox-sjefen, ender til slutt opp med å fremstå som den sympatiske fyren med hjertet på rett sted – men som til slutt ikke får med seg dama hjem denne gangen.

NB! Nintendo skal vise sine nyheter klokka 18 i dag, tirsdag, gjennom en såkalt digital event.

Vår oppsummering av Sonys E3-pressekonferanse:

... og her er våre meninger om showet til Microsoft:


Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Darksiders: Genesis

Et spill og en serie i identitetskrise.

Les mer