(PressFire.no): Et av de store høydepunktene under Microsofts E3-pressekonferanse i går, kom nok ikke som en stor overraskelse:

Ryktene om en remake av klassiske «Halo 2» har gått på nettet i flere måneder, og for ikke så lenge siden ble det påstått at alle «Halo»-spillene som handler om Master Chief ville samles til én pakke.

 

Enormt mye innhold

Nå er det altså offisielt – «Halo: The Master Chief Collection» kommer til Xbox One den 11. november. Og innholdet er virkelig omfattende, skreddersydd for Halo-nostalgikere.

Det er fire spill inkludert: «Halo: Combat Evolved», «Halo 2», «Halo 3» og «Halo 4». Alle fire kjører i 1080p og 60 fps. Alle kommer på én disk. Alle får også grafiske overhalinger.

Mer spesifikt – «Halo» 1, 3 og 4 er overført fra Xbox 360. Det første spillet fikk jo allerede en omfattende visuell overhaling i 2011, mens «Halo 3» og 4 ble utviklet for Xbox 360.

På Xbox One får de ytterligere grafisk pynt, med bedre skygger, refleksjoner, lyseffekter og høyere detaljnivå, i tillegg til høyere oppløsning og framerate.

 

Lover lekker grafikk

«Halo 2», som er den store stjerna, blir også fullstendig pusset opp, og får blant annet flere forbedrede filmklipp.

Man vil selvsagt kunne bytte mellom gammel og ny grafikk med et knappetrykk, akkurat som i remaken av det første «Halo»-spillet.

Det kommer også noen helt nye filmsekvenser, som skal binde denne pakken sammen med kommende «Halo 5: Guardians», som lanseres høsten 2015.

 

Full flerspilleropplevelse

Det er mye mer. Samtlige flerspillerbrett fra alle de fire spillene blir med, inkludert nedlastbare pakker og alle spillvarianter.

I og med at mengden av innhold er massivt, vil absolutt alt være tilgjengelig fra én felles meny.

Alle enkeltspillerkampanjer vil være samlet, og alle kapitler vil være låst opp, slik at man kan spille akkurat hva man vil, når man vil. Det samme gjelder alt flerspillerinnholdet, der man vil kunne velge på tvers av brett og spilltyper, uansett hvilket av spillene de kommer fra.

Det vil også være mulig å sette opp spillelister bygget på enkeltspillerkampanjen.

Et eksempel Microsoft bruker er å kunne spille gjennom alle brett der du kjører Warthog-bilen, og kun disse brettene, fra alle fire spillene. Eller bare spille avslutningsoppdragene fra de fire spillene etter hverandre.

 

Hinter om fremtiden

Det kommer mer: Den første episoden av «Halo: Nightfall», en «digital serie» produsert av Ridley Scott, skal følge med pakken. Microsoft vil imidlertid ikke avsløre noen flere detaljer foreløpig.

Og til slutt, pakken vil inneholde tilgang til flerspillerbeta av «Halo 5». Denne skal starte i desember i år. Hele pakken vil for øvrig koste like mye som ett nytt fullpris-spill.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Utelukker ikke «Half-Life: Alyx» til PlayStation VR

- Sonys plattform har vært en kjempesuksess for mediet.

Les mer