(PressFire.no): Det hyllede, danske «Limbo»-studioet har vært stille på utviklerfronten siden de først debuterte.

København-utviklerne avslører endelig hva deres neste prosjekt er, og slipper en gysende video for å sette i gang forventningene.

 

Mørkt og atmosfærisk

Det nye spillet heter «Inside», og stort mer enn dette og hva vi får se i videoen vet vi ikke.

Det er tydelig at studioet virker å ha lagt mye tid på lydspillet i den nye tittelen, som tydelig ellers bærer tydelig preg av den tidligere tittelens røtter.

Grafikken, tross mer fargespill og dybde, er fortsatt mørk og tåkete og om videosnuttet er noen indikasjon: tjåkfull av atmosfære - noe som kjennetegnet «Limbo».

Også i «Inside» tar vi rollen som en liten gutt som skal ta seg frem i verdenen. Vi får i videoen se hvordan han opplever sine medmennesker, som virker zombie-aktige, nærmest robotlignende. På slutten titter han inn igjennom et vindu, og vi får ikke se hva som er der på innsiden.  

 

Sært

Storsuksessen «Limbo» sikret danskene mye oppmerksomhet, og  det lille spillet seilet seg inn på flere «årets beste»-lister i 2010, inkludert vår egen.

Selv om Playdead har vært stille på utviklingsfronten de siste fire årene, har de lagt ut kakesmuler til «Inside», uten å avsløre noe veldig direkte. De kommenterte derimot på et ukjent prosjekt i 2011, som de kalte for «sært»:

Hvis du syns «Limbo» var sært, er det neste prosjektet enda særere, sa Dino Patti i et intervju med Eurogamer den gang.

 

«Inside» er forventet i løpet av første halvår 2015, og blir i første runde sluppet til Xbox One. Forgjengeren «Limbo» var også et Xbox 360-eksklusivt spill før det siden ble sluppet til andre plattformer. 

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Beneath A Steel Sky»-oppfølgeren utsatt

Puss, puss, så får du en suss.

Les mer