(PressFire.no): Én gang i året når spillbransjen virkelig igjennom til det bredeste laget av publikum. De fleste store kringkastere, aviser, tidsskrifter og nettpublikasjoner er på plass når E3-spillmessa åpner i dag.

PressFires utsendte har også kommet seg til Los Angeles og gir deg en siste oppdatering før det braker løs i kveld.

Se den ferske rapporten fra vårt trekløver i denne saken (eller her).

 

Når starter det?

Du kan følge alle pressekonferansene direkte i vårt livestudio, der du i tillegg til å se alt fra L.A. utover kvelden og natta også kan diskutere med andre spillinteresserte, få nyhetene servert i takt med at de tikker inn og diskutere med oss i PressFire-redaksjonen.

Her er tidspunktene å merke seg:

Mandag 9. juni: MICROSOFT - 18:30 (norsk tid).
Mandag 9. juni: EA - 21:00 (norsk tid).
Mandag 9. juni: UBISOFT – midnatt (norsk tid).
Tirsdag 10. juni: SONY – 03:00 (norsk tid).
Tirsdag 10. juni: NINTENDOs «digital event» klokken 18:00 (norsk tid).  

 

Phil Spencer sparker igang E3
klokka 18:30 i dag.
(Foto: Jae C. Hong, Ap/Scanpix).

«Halo»-bonanza

Microsoft har allerede gått ut med beskjeden: «Halo 5» kommer ikke ut i år, men først neste høst. Likevel blir det noe «Halo»-relatert fra dagens misjonering fra Galen Center i Los Angeles.

Det har florert rykter om flere jubileumsutgaver av eldre spill i denne serien, og vi vet fra før at både Ridley Scott og Steven Spielberg er involvert med hvert sitt «Halo»-prosjekt (film/tv-serie).

Flotte «Forza Horizon» får en oppfølger, det er allerede bekreftet. Turen går denne gang til sydlige strøk i Europa, og «Horizon 2» kommer både til Xbox 360 og Xbox One.


«Sunset Overdrive».

– Som et «Tony Hawk» med våpen

Et av prestisjespillene Microsoft trolig vil legge ekstra trøkk på under pressebriefen i dag, er «Sunset Overdrive» fra «Ratchet & Clank»- og «Resistance»-folka i Insomniac.

Dette spillet, beskrevet av utviklerne selv som et «Tony Hawk»-spill med våpen, har stor symbolverdi og representerer et potensielt friskt pust:

Ikke bare er Insomniac sterkt forbundet med PlayStation og Sony gjennom flere år – slikt gir jo Microsoft en ekstra fjær i hatten, spesielt om «Sunset Overdrive» skulle vise seg å bli et bra spill.

Dette er i tillegg en helt ny og frisk merkevare, noe Microsoft trenger for å overbevise at det er mer enn bare godt etablerte «Halo»-er, «Gears of War»- og «Forza»-oppfølgere som skal snu den tøffe starten for Xbox One.

 

Dukker Kevin Spacey opp?

«Fable Legends» dukker helt sikkert også opp i løpet av showet, som nybakt Xbox-sjef Phil Spencer har forskuttert vil bestå av 90 minutter tettpakket med spill.

Det blir også en større «Call of Duty»-bolk, trolig hos Microsoft i dag, ettersom Activision og Xbox-divisjonen har hatt et flere år langt samarbeid som sikrer et lite forsprang på utvidelsene til Xbox.

Kevin Spacey er med i nye «Call of Duty: Advanced Warfare» med handling lagt litt inn i fremtiden, og med en politisk brodd om vi skal lene oss på den første traileren.

Spill som ikke er bekreftet, men som kan dukke opp hos Microsoft: «Crackdown 3», «Left 4 Dead 3». 

 

EAs Andrew Wilson inntar scenen
klokka 21:00 i kveld.
(Foto: Nick Adams, Reuters/Scanpix).

«Battlefield» i år også

Electronic Arts har allerede bekreftet et av sine største nye spill: «Battlefield Hardline». I forrige uke ble den første traileren sluppet – angivelig var planen hele veien å vente med den slags til pressekonferansen i kveld.

Politi-mot-røver-spillet skal imidlertid presenteres mer i dybden under briefen til EA. Også sportsgjengen i EA Canada har forskuttert «FIFA 15», «NHL 15», «Madden» og et nytt «NBA»-basketspill.

Det har dukket opp troverdig informasjon den siste uka at dette kobbelet med spill også blir en del av pressekonferansen.


«The Sims 4».

«Sims» og «Star Wars»

«The Sims 4», «Mirror’s Edge 2», «Burnout»-gjengen i Criterion har noe nytt de vil vise fram, «Dragon Age Inquisition» er selvskreven til en slik anledning – og regn i tillegg med en del «Star Wars»-logoer fra scenen.

EA har jo flere intergalaktiske prosjekter under oppseiling, og E3 er en fin anledning til å røpe mer enn DICE sitt «Star Wars: Battlefront».

EA-sjef Andrew Wilson har trolig mer enn oppfølgere på lager. Det er allerede kjent at EA vil vise fram «seks helt nye spill i kveld.»

Spill som ikke er bekreftet, men som kan dukke opp hos EA: Tiger Woods er pensjonert fra spillbransjen, men selskapet har tidligere i år hintet om at de har noe annet på vei – et golfspill til nye konsoller som opprettholder PGA-lisensen, men dropper koblingen til Woods. Andrew Wilson har også snakket varmt om en større esport-satsning. Dette kan innebære et kursskifte både for eksisterende serier og helt nye prosjekter vi kan få se for første gang i kveld.

 

Aisha Tyler, skuespillerinne og komiker,
skal lede Ubisoft-showet
også i år. Det starter midnatt.

Kontroversielt i Himalaya

Ubisoft følger opp etter Microsoft og EA. Det franske selskapet har hatt et godt grep rundt dette E3-formatet de siste åra – for både «Watch Dogs» og «The Division» i fjor fikk svært mye oppmerksomhet.

To svære spill er allerede avslørt før E3 begynner i dag:

«Assassin’s Creed Unity», som gjennom den første traileren avslører at det nå kommer til å dreie seg om den franske revolusjonen – og «Far Cry 4». Sistnevnte flytter handlingen til en despot i høyden. Handlingen skjer i Himalaya, og det første bildet fra spillet har allerede rukket å skape kontroverser.

 

Endelig klart for «Beyond Good & Evil 2»?

Det har gått troverdige rykter om ytterligere et «Assassin’s Creed»-spill, som skal fortsette pirat-fokuset og sjøsprøyten fra «Assassin’s Creed III» og fjorårets «Black Flag».

«The Division» fra Malmø-gjengen
i Massive.

«The Division» og «The Crew», to spill som ble vist for første gang i fjor, vil trolig få god boltreplass under denne pressekonferansen.

Begge har forsvunnet litt fra radaren av ulike grunner, og Ubisoft føler nok behovet for å vise at de flotte lovnadene fra E3-debuten i 2013 ikke bare er varm luft.

Spill som ikke er bekreftet, men som kan dukke opp i kveld: «Beyond Good & Evil 2», nytt «Rainbow Six» (et spill det allerede har blitt jobbet med, men som ble tatt med tilbake til «tegnebrettet»).

 

PlayStation-sjef i USA, Shawn Layden.
Han har jobbet i Sony siden 1995,
og tok nylig over etter Jack Tretton.
(Toshifumi Kitamura, Afp/Scanpix). 

«Uncharted 4» blir brettet ut

Sony runder av en lang kveld med spillnyheter og pressekonferansen. Starten for PlayStation-showet er 03:00 i natt, norsk tid.

Vi vet allerede at et av de viktigste PS4-spillene, «The Order: 1886», likevel ikke blir ferdig i år. I stedet er det flyttet til tidlig 2015.

Etter en selvsikker affære på E3 i fjor, der Microsoft fikk gjennomgå og Sony kom ut av den viktige juni-uka i Los Angeles som seiersherrer (uten egentlig å endre på noen premisser sammenlignet med PS3-dagene), blir det spennende å se om det er en mett, fornøyd og litt defensiv tone vi får i år.

Eller om Sony har enda mer sult på å sikre og forsterke markedsledelsen sammenlignet med Xbox One.

«Uncharted 4» fra Naughty Dog blir trolig en av blockbusterne fra showet. Vi har foreløpig kun sett en abstrakt annonseringsfilm. I dag blir det ganske sikkert mye mer kjøtt på beinet.


Project Morpheus.

Virtual reality til PS4

Sony har også en virtual reality-satsning på gang, briller kalt Project Morpheus, og det er helt naturlig at de følger opp fra Game Developers Conference (GDC) i mars med mer nytt om denne teknologioffensiven som skal åpne en ny dimensjon for PlayStation 4-spillere.

Activision-utgitte «Destiny» har allerede vært tett koblet opp mot PlayStation-navnet, selv om dette Bungie-spillet også kommer ut til Xbox. Dessuten blir det noe kjøreglede fra denne seansen, for «Driveclub» – opprinnelig planlagt utgitt til PS4-slippet i fjor høst – trenger startkabler og en overbevisende scene-demonstrasjon etter å ha vært borte fra rampelyset i noen måneder.

Spill som ikke er bekreftet, men som kan dukke opp hos Sony: «The Last Guardian» (det florerer for tiden motstridende meldinger om dette seiglivete prosjektet fortsatt eksisterer eller ikke), en reboot av gamle «Syphoon Filter», et nytt «Wipeout» og «Gran Turismo» til PS4. Ikke se bort ifra at både David Cage («Heavy Rain», «Beyond: Two Souls»), Media Molecule («Little Big Planet») og Guerilla Games («Killzone») vil dukke opp i natt, verpesjuke med noe nytt.

 

«Mario Maker».
(Foto: Nintendo Enthusiast). 

Får vi se et nytt Zelda?

Vi må ikke glemme Nintendo. De kjører sitt eget løp, i år igjen, og lager videoer og strømmer direkte gjennom E3-uka. Det nærmeste vi kommer en tradisjonell pressekonferanse - et såkalt digital event - frigjøres klokka 18:00 tirsdag. 

Her får vi trolig de store annonseringene rullet ut. Trolig et helt nytt «Zelda», som den japanske spillgiganten har fristet med en stund. Kanskje også et nytt «Metroid»? 

I løpet av de siste dagene har det også dukket opp spor fra selve E3-messegulvet med noe kalt «Mario Maker».

Det blir spennende å se om et varslet kursskifte, eller tillegg til spillsatsningen fra Nintendo, blir fokuset i digital event-filmen. Quality of Life, utstyr for trening, moro og trivsel, er noe sjefen Satoru Iwata har snakket en del om det siste året. 

Slik har Nintendos USA-sjef Reggie Fils-Aime forberedt seg før årets E3.

I Los Angeles for PressFire: Jarle Hrafn Grindhaug, Mikael Harstad Groven (reporter) og Torbjørn Brænde Kvenseth (foto/redigering).

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Utelukker ikke «Half-Life: Alyx» til PlayStation VR

- Sonys plattform har vært en kjempesuksess for mediet.

Les mer