«Killer Instinct» blir klart til Xbox One-slippet

Slåss - uten å betale én krone.

12. juni 2013 11:29

(PressFire.no): På sin E3-pressekonferanse i Los Angeles mandag denne uka, annonserte Microsoft at «Killer Instinct» kommer tilbake.

Denne serien som herjet i arkadehallene, som Rare var involverte i på midten av 90-tallet, fikk avleggere både til NES, Game Boy og Nintendo 64.

Det neste kapittelet i serien utvikles av Double Helix og blir lanseringsspill til Xbox One i november.

NB! Nederst i saken ser du den første traileren.

Kjøp dine favoritter

«Killer Instinct» blir nedlastbart via nye LIVE Marketplace på den neste Xbox-en – og kan spilles gratis. Det vil si, du kan spille med figuren Jago men må betale om du vil ha flere figurer.

Denne free-to-play-modellen har Microsoft tidligere eksperimentert med gjennom noen av sine Arcade-spill på XBLA.

Microsoft tror dette passer fightingspillfolk bra. Du knytter ofte bånd til bare et knippe figurer og derfor er dette en god deal, tror selskapet.

- Vi ville gjøre noe som tok hensyn til hvordan de fleste spiller en fightingtittel, sier produsent Torin Rettig i et Kotaku-intervju.

-  De fleste som tester fightingspill kommer ikke en gang til å prøve halvparten av figurene. Hvorfor ikke la deg spille med de figurene du ønsker?

Alle andre slåsskjemper kan handles individuelt, eller i pakker.

Luftet idéen til flere

Rare er ikke utvikler denne gang, men inntar passasjersetet med et slags produsentansvar og har overoppsynet.

Utviklerjobben gikk til Double Helix, et studio uten erfaring fra denne typen slåssespill. De har tidligere stått bak blant annet «Silent Hill Homecoming» og «G.I. Joe: The Rise of Cobra».

Microsoft luftet idéen om å reboote denne serien til flere studioer, røper Rettig overfor Kotaku.

- Double Helix utmerket seg i forhold til resten. Deres pitch var fantastisk, de var lidenskapelige, sier Torin Rettig til Kotaku.

«Killer Instinct» lanseres samtidig med Xbox One-slippet i november, og er gratis å laste ned med én figur (Jago) du slipper å betale for.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3