Nintendo kjørte et trygt show

Vi fikk se mange nye spill, men få overraskelser.

11. juni 2013 19:32

(PressFire.no):  Da var Nintendos pressekonferanse, som egentlig ikke var annet enn en prefabrikert video, over – og alle de tre store har vist oss fremtiden på sine respektive plattformer.

Nintendo er messens underdog, kan en trygt si, med mye å overbevise potensielle kunder om i lys av et vaklende Wii U-salgstunnel.

Det var ikke mange store overraskelser, men det som ble vist burde betrygge Nintendo-fansen om at det kommer bedre tider for de som har kjøpt Wii U. Likevel, det hele føltes som om spillgiganten kjørte en trygg rute.

Nintendos håndholdte 3DS-maskin var nesten ikke med i det hele tatt, med unntak av en liten pek mot «Pokémon X / Y» i starten. Der har de lagt til en ny type Pokémon, kalt Fairy, og lar deg nå leke med skapningene på trykkskjermen.

Men Nintendo ville mye heller vise oss ting til hjemmekonsollen sin.

«Mario» og «Mario»

Det var de eksklusive spillene som stod i fokus, og selvfølgelige da også Nintendos egne spill.

«Mario Kart 8» ser ut til å bli det største så langt, og har i tillegg til hangglidere, motorsykler og ubåter nå også «Wipeout»-inspirerte baner som slynger seg både rundt og opp-ned.

En spesifikk bane er basert på en såkalt Mobius Strip - hvor banen starter på én side, tvister rundt, og fullføres på den andre.

Spillet kommer til våren neste år, og støtter onlinespilling opp til tolv spillere samtidig. Tør vi håpe på fem spillere der en styrer med skjermkontrolleren lokalt? Spillet vil støtte alle kontrollene Wii U kan kobles opp mot.

Det vil også være mulig å dele replays med andre over Miiverse, og det vil være en egen «Mario Kart»-kanal inne i spillet der du kan se og stemme på andre klipp.

Se trailer her.

Vi får også et nytt 3D-spill i Mario-serien, ganske enkelt kalt «Super Mario 3D World».

Det ser faktisk ut som en salig sammenslåing av «Super Mario 3D Land», «Super Mario Bros. 2» og «Super Mario Galaxy».

Spillet støtter fire spillere samtidig, og du kan velge å spille med Luigi, Toad eller Prinsessen – som alle har sine særegne spillestiler.

Du kan også forvandles til en katt som kan krype opp vegger eller klore fiendene. Katt-a-Mari-o.

Se trailer her.

Japan Smash

De japanske spillstudioene ser ut til å stå tett med Nintendo, og det vises kanskje aller mest gjennom «Super Smash Bros.», som kommer i hver sin utgave til 3DS og Wii U.

Det lages som et samarbeid mellom Namco Bandai og Nintendo.

Vi fikk ikke sett så utrolig mye nytt, rent innholdsmessig, men grafikkstilen er ganske forskjellige på de to, og spesielt Wii U-versjonen så veldig crisp ut. To nye slåsskjemper ble introdusert: Han lille duden du styrer i «Animal Crossing»-serien, og Capcoms blå robotmaskot Mega Man.

Mega Man ser ut til å ha en drøss forskjellige krefter fra bossene i en rekke spill, som Cut Man, Wood Man og Heat Man.

Oppdatering: En tredje figur er blitt avslørt også - treneren fra «Wii Fit»-spillene. Hun angriper med de forskjellige positurene og øvelsene du blir bedt om å gjøre!

Traileren anbefales!

Korthåret Bayo

I tillegg får vi to spill fra velrenomerte Platinum Games, med «The Wonderful 101» og ikke minst «Bayonetta 2».

Sistnevnte fikk vi se den første spillsnutten av, og det ser like hektisk ut som alltid. Se trailer her.

Vi fikk også kikke litt på «X», som er et nytt spill i «Xenoblade»-stilen (kanskje en oppfølger?), et digert online rollespill som parrer enorme områder med like digre monstre.

Du kan spille med fire spillere i coop over nett, og nå kan du også fly rundt (og over) slettene med en svær mech.

Se traileren til «X» her.

Ingen EA eller Activision

Og om det skulle være noen tvil – Wii U er virkelig ikke en konsoll for vestlige tredjepartsstudioer. Det ser ut til at EA er borte for alltid, og bortsett fra Ubisoft, Disney og Warner Bros. er det ikke mange andre som lager spill for konsollen.

Vi får med andre ord servert både «Assassin’s Creed IV», «Watch Dogs» og «Batman» på Wii U, men ikke spill som «FIFA», «NHL», «Battlefield» og muligens «Call of Duty».

Det burde få noen alarmbjeller til å ule hos Nintendo, men de demmer opp noe for det med et overraskende greit fokus på indieutviklere.

I denne kavalkaden av spill får vi se mange godbiter fra mindre utviklere som kommer ut på Nintendos nettbutikk eShop – både til Wii U og 3DS.

«Showel Knight» ser råflott ut, «Mutand Mudds Deluxe» hadde en grei forgjenger på 3DS og «Oddworld» får en remake også på Nintendos plattformer. I tillegg fikk vi se merkelige nye spill som «Scram Kitty & His Buddy on Rails», «Ballpoint Universe» og «Spin the Bottle: Bumpies Party».

På eShop får vi også det nye «Ducktales»-spillet, som er en remake av det populære NES-spillet.

Trygge greier

At Nintendo ikke gikk bananas kan også spores i at «The Legend of Zelda: Wind Waker» får en oppusset HD-variant mot slutten av året.

Spillet ser unektelig veldig pent ut, men mange klør seg nok i hodet over hvorfor akkurat dette spillet kommer på ny, ettersom originalen fortsatt ser pen ut den dag i dag.

I forhold til originalen er det blitt gjort endringer på hvordan oppsamlingen av Triforce-bitene gjøres, og du kan også skaffe deg et kjappere seil.

Se trailer her. Spillet kommer i oktober i år.

Vi får også enda et «Donkey Kong Country Returns»-spill, produsert av Retro Studios, nå med undertittelen «Tropical Freeze». Også dette ser både pent og utrolig morsomt ut, men føles likevel ikke så veldig spennende ut.

Ikke fikk vi høre noe om sommeroppdateringen til Wii U heller, der vi hadde håpet å få se hvordan GameCube-spill skulle implementeres under «Virtual Console»-tjenesten.

Men vi fikk vite at det vil komme en Miiverse-variant av et tegneprogram kalt «Art Academy» for de som liker sånt.

Grunnen var at Nintendo ble kraftig imponert over arbeidet brukerne la ned i tegninene sine på det sosiale nettverket, og det er ikke dumt å sette disse brukerne høyt, som vi så fra Sonys konferanse.

Det var ikke så mye mer enn som så, men det burde holde i denne omgang. Gode titler er det uansett, det er jo deres varemerke - og du kan se en drøss andre trailere fra Nintendos spill under vår samleside her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3