Jevnet Shanghai med jorden på direkten

«Battlefield 4»-flerspilleren blir massiv.

10. juni 2013 23:50

(PressFire.no): Det begynner å bli flere måneder siden vi først fikk se «Battlefield 4», i form av en 17 minutter lang gameplay-demonstrasjon på Game Developers Conference i mars.

Selv om den svenske utvikleren DICE for lengst har lettet på sløret for det kommende storspillet, var det først i kveld på E3 at de viste frem det vi fremfor alt har ventet på å se: Spillets flerspillerdel.

Fra scenen på EA sin pressekonferanse gikk 64 spillere i tottene på hverandre i et enormt flerspillerkart satt til Shanghai. De ga seg ikke før større deler av byen var utslettet.

Hopper ut av skyskraper som kollapser

I «Battlefield 4» får vi et gjensyn med kommandørmodusen vi kjenner fra «BF2». I sekvensen vi fikk se i kveld, ledet DICE-kaptein Karl-Magnus Troedsson sitt lag fra et nettbrett.

De kjemper innendørs og utendørs, til lands og til vanns, før kampene etter hvert bokstavelig talt eskalerer til toppen av en skyskraper. Derfra beordrer Troedsson et artilleriangrep mot styrkene på bakken.

Det er likevel for sent: Idet bygningen begynner å svaie, må laget hoppe fra taket og dale ned til bakkenivå igjen per fallskjerm. Bak dem kollapser skyskraperen og reduserer hele kvartalet til ruiner.

64 spillere og enorme kart

Livedemoen ble spilt på pc. Det spekuleres likevel i at vi vil få slike gedigne kart med 64 spillere også på de nye konsollene Xbox One og PlayStation 4.

Spillet kjører på DICE sin nyutviklede spillmotor, Frostbite 3, som danner fundamentet også for de fleste andre nye spill fra EA – annet enn sportsspillene, som har fått sin egen, nye motor. Frostbite-motoren åpner for dynamiske omgivelser og destruksjon i stor skala.

Blant andre «Need for Speed: Rivals» og «Dragon Age 3: Inquisition», og ikke minst «Mirror’s Edge 2», var kommende Frostbite-spill som ble vist frem i kveld.

«Battlefield 4» lanseres den 31. oktober til pc, Xbox 360 og PlayStation 3. Spillet kommer også til Xbox One og PlayStation 4. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3