Sony går i strupen på Nintendo

Bange anelser om høy pris og sen lansering ble gjort til skamme. Den neste generasjonen håndholdt fra Sony er slett ikke overpriset.

7. juni 2011 04:37

- Les om alle nyhetene fra Sonys konferanse i vårt Spillstudio!

Da den neste generasjonen håndholdt fra Sony først ble annonsert og vist fram for første gang i januar var det mange som fryktet at den, med sin svært høye ytelse, ville koste både en nyre og en testikkel.

I dag kunne Sony endelig lette på sløret, og samtidig som konsollen fikk sitt endelige navn ble også prisen - og en cirka-tid for lansering - avslørt.

PlayStation VITA er navnet som nå skal brukes, eller PSVITA, eventuelt PSV. Konsollen vil komme rundt juletider og er delt inn i to forskjellige versjoner. Den dyreste vil ha både trådløs internetttilkobling (Wifi) og 3G-tilkobling, mens den billigere vil ha kun Wifi-støtte.

Førstnevnte vil ligge på 299 Euro, mens Wifi-utgaven vil koste 249. Ingen konkret norsk pris enda, men en skulle tro at Sony også vil legge seg på en aggressiv prislinje her hjemme.

For dette er helt klart et forsøk på å gå rett i angrep på Nintendos 3DS, en konsoll som også koster 249 Euro (2299 kr her i Norge), og som har, om ikke slitt, så i hvertfall fått et rykte på seg å være dyr.

Om Nintendo vil svare med et prisdropp på konferansen sin i morgen vet vi ikke enda, men det er absolutt en mulighet.

Les også:


Vi har prøvd NGP PSVITA

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3