«Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies» er det totalt tiende spillet som oppnår full pott i det japanske spillbladet Famitsu. 40 av 40 poeng sanket spillet da de ble sluppet i Japan for snart ett år siden. Hele 2 millioner spill var forhåndsbestilt til lanseringen, og Square Enix har uttalt at de forventer et salg på 5 millioner.

Sammen med Final Fantasy, er Dragon Quest en av de mest populære spillseriene i Japan. Totalt har Dragon Quest-serien solgt over 53 millioner eksemplarer, mens Final Fantasy nærmer seg det dobbelte.

Spillet blir sluppet nøyaktig ett år etter lanseringen i Japan på det amerikanske markedet, og Norge følger etter den 23. juli. «Dragon Quest IX» er utviklet av det anerkjente utviklerstudioet Level-5 – de samme menneskene som også står bak «Professor Layton»-serien til DS, «Dark Cloud», «Rogue Galaxy» og «Dragon Quest VIII» til PlayStation 2, pluss flere større serier best kjent i Japan.

 

Det vanskeligste spillet i
serien til nå, lover utvikleren.

UTFORDRENDE PÅ HÅNDHOLDT

Det som er nytt fra foregående spill i serien er at det nå er lagt enormt stor vekt på flerspillermodusen. «Dragon Quest IX» er også det første spillet i serien som lanseres eksklusivt til en bærbar konsoll, samt det første i serien uten såkalte random battles.

«Dragon Quest IX» har også en omfattende designfunksjon for å tilpasse rollefiguren din slik som du ønsker. Det blir spennende å se hvordan flerspillerfunksjonen vil bli tatt i mot her hjemme. I Japan har de mange såkalte «hotspots» der spillere kan møtes og spille via gratis Wi-Fi.

Dette er ikke noe vi i Norge har tradisjon for. I og med at flerspiller kun kan foregå ved at DS-eiere i nærheten av hverandre spiller sammen, vil denne funksjonen kanskje ikke bli så flittig benyttet som i Japan.

Ifølge utviklerne har de designet «Dragon Quest IX» til å være det vanskeligste spillet i serien til nå.

Dette kan nok også være med på å skremme bort dem som ikke allerede kjenner til serien. Uansett er det forfriskende å se at ikke alle utviklere har tenkt å sy puter under armene på spilleren, men faktisk gi de en real utfordring i stedet.

I en tid der nesten all fokus virker å ligge på å få så mange som mulig til å spille, blir den gruppen som opprinnelig begynte å spille på flere måter neglisjert. Denne gruppen er bare en brøkdel av størrelsen til de såkalte casual-spillerene, og Nintendo har virkelig vist hvordan man kan tappe denne potensielle kundegruppen for pengene sine.

«Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies» kan fort vise seg å bli sommerens godbit for de som liker et dypt, krevende rollespill. Og det skjer altså på Nintendo DS.


«Dragon Quest IX» kommer til Norge 23. juli, eksklusivt til DS.

Se den ferske E3-traileren:

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Den norske esport-stjerna Lâm «k0u» Tịnh Trì har gått bort

Ble bare 22 år.

Les mer

Masseoppsigelse i verdens største esport-organisasjon

Frankrike og Spania spesielt hardt rammet.

Les mer