Mikke Mus er en tegneseriefigur jeg tør påstå at alle har et forhold til. Selv om Disney har endret seg fra «Duck Tales» og «Gummi Bears» til «Hannah Montana» og «High School Musical», er Mikke Mus fortsatt en sentral del av Disneys forretningsmodell. Hvem andre passer vel bedre til å innta hovedrollen i Disneys store nysatsing, «Epic Mickey» til Nintendo Wii.

Nintendo slapp en ny trailer under spillmesssen E3 denne uken, som du kan se nederst i saken.

Få om noen hadde trodd at Warren Spector, mannen bak spill som «Deus Ex», «Thief», «Wing Commander» og «System Shock», en dag ville stå bak et Disney-spill som «Epic Mickey». Det sier seg selv, men Disney-spill som vi kjenner dem til nå tar en ny og spennende retning denne høsten.

Her finner du flere saker fra E3 2010.

 

Mikke i episk eventyr.

MØRK DISNEY TIL WII

«Epic Mickey» utspiller seg i en Disney-temapark som heter Cartoon Wasteland. Tenk deg et oppsamlingssted for alle Disneys mislykkede tegneseriefigurer og skapninger.

Cartoon Wastland ble skapt av trollmannen Yen Sid (en Disney-figur kjent fra «Fantasia»), og han er meget opprørt over at Mikke har funnet veien inn i hans rike.

Under Nintendos pressekonferanse på E3 ble «Epic Mickey» vist frem som en av de største titlene til Wii i år. Den visuelle stilen som tegnes opp i «Epic Mickey» regelrett oser av kreativitet og jeg har ikke vært så gira på et Disney-spill siden 8- og 16-bit dagene med «Rescue Rangers» og «Quackshot» til NES og Mega Drive.

Traileren som ble sluppet av Disney Interactive på E3 i år gir ikke så mye innsyn i gameplayet til spillet, men setter mer en tone for stemning og handlingen i spillet. Det vi vet er at spillet vil inneholde enkelte rollespillelementer, ha et moralsystem som ligner det vi så i «inFamous» til PS3 i fjor, og at spillet i tillegg til vanlige 3D-verdener vil inneholde klassiske 2D-baner som er inspirert av ulike Disney-klassikere.


«Epic Mickey» skal være klart til julehandelen i år, og kommer eksklusivt til Nintendo Wii.

Se E3-traileren:

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Darksiders: Genesis

Et spill og en serie i identitetskrise.

Les mer