Under pressekonferansen til Konami på E3 i går, ble nok et spill i grøsserserien «Silent Hill» annonsert. Dette markerer det åttende spillet i serien, og nok en gang utvikles det i samarbeid med vestlige utviklere. Stafettpinnen er denne gangen overrukket til det tsjekkiske studioet Vatra Games, som blant annet består av tidligere 2K Games-veteraner.

Her kan du lese flere E3 2010-nyheter.

«Silent Hill 8» (foreløpig bare en arbeidstittel) vil ifølge presentasjonen fokusere på å videreutvikle kampmekanikkene sine ut i fra det som er «logisk for serien». Samtidig vil utviklerne prøve å unngå begge de to ekstreme ytterpunktene i serien, representert av «Silent Hill: Shattered Memories» og «Silent Hill: Homecoming».

Men selv om kampaspektene vil få en lenge etterlengtet finpuss, har ikke Vatra Games glemt spillets røtter. De lover nemlig å arbeide hardt med det som gjør spillet til nettopp Silent Hill, det vil si grusomme monstre, psykologisk grøss og morbide oppgaver du må løse.

- Vi vil prøve å få fram følelsen av det å være hjelpesløs og redd, konkluderer Brian Gomez fra Vatra Games.

I følge VG247.com vil også oppgavene du har foran deg bli mer kontekstbasert enn tidligere, og endre seg ettersom hvordan du spiller. Dette er forhåpentligvis et forsøk på å oppfordre spilleren til å prøve seg gjennom det psykologiske eventyret flere ganger.

Akira Yamaoka fra Grasshopper Entertainment vil dessverre ikke inkluderes i prosjektet, men erstattes i stedet av Daniel Licht som spillets komponist. Av sjangermateriale har Licht laget musikk til både «Children og The Corn II» og «Hellraiser: Bloodline».

Hva slags spennende nyheter som venter oss i «Silent Hill 8» er fortsatt uvisst, så inntil Tokyo Game Show går av stabelen senere i år får vi meske oss med en trailer som viser et imponerende detaljert og mørkt Silent Hill. Videoen følger protagonisten Murphy Pendleton fra asken til ilden idét han flykter fra loven inn i den forlatte småbyen Silent Hill.

 

«Silent Hill 8» slippes en gang i 2011 til både PS3 og Xbox360.

Se den drøyt fire minutter lange E3-traileren som nettopp har blitt sluppet her:

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Den norske esport-stjerna Lâm «k0u» Tịnh Trì har gått bort

Ble bare 22 år.

Les mer

Masseoppsigelse i verdens største esport-organisasjon

Frankrike og Spania spesielt hardt rammet.

Les mer