«Final Fantasy XIV», også kalt «Final Fantasy XIV Online», er oppfølgeren til det nå aldrene rollespillet «Final Fantasy XI». Mange ting vil virke kjent, men Square Enix lover også og levere en solid dose med nytt innhold. Spillet vil inneholde fem ulike spillbare raser og en mengde forskjellige klasser. Alle rasene er skapt for å skape en atmosfære som spillerne fra «Final Fantasy XI» vil kjenne igjen.

Spillet vil kun være tilgjengelig til PC og PS3 og Square Enix lover en release over hele verden samtidig. Det vil også være mulig for spillere fra begge plattformer å møte hverandre på de ulike serverene.

Her kan du lese flere E3 2010-nyheter.

I april 2010 gikk «Final Fantasy XIV» inn i alpha-testfasen, og ifølge Square Enix har de tenkt til å bruke enda lenger tid til betatesting enn de fire månedene de brukte på «Final Fantasy XI».

Historien i «Final Fantasy XIV» er satt til en verden som heter Hydaelyn, og handlingen vil hovedsakelig finne sted i en del av Hydaelyn kalt Eorzea. Estetisk vil denne regionen få et preg av både science-fiction og klassiske fantasyelementer.

En av de største forskjellene fra «Final Fantasy XI» er at det nå har blitt lagt langt mer vekt på å balansere på solospilling og gruppedynamikk. Tidligere var man nødt til å være en gruppe med eventyrere for i det hele tatt ha en sjanse.

Istedenfor erfaringspoeng og levels, vil «Final Fantasy XIV» bruke et system lignende det vi så i NES-klassikeren «Final Fantasy II». Dette innebærer at man øker sine ferdigheter ved å bruke de ulike funksjonene man har til rådighet. Jo mer man bruker et spesifikt angrep, desto bedre blir man og over tid øker dette angrepet i styrke og varighet.

 

«Final Fantasy XIV» er satt til en foreløpig verdensrelease i 2010, men dette er et spill som lett kan havne inn i 2011. Spillet kommer bare til PlayStation 3 og PC.

Se den nesten tre minutter lange E3-traileren:

Annonse

Kommentarer