Da «Dead Rising» kom ut til Xbox 360 for snart fire år siden, var det på mange måter et tveegget sverd i forhold til inntrykket man satt igjen med: Spillets positive sider ble på flere måter overskygget av en ganske utilgivelig spillmekanikk. En kontroll som var stiv og vrang, samt et straffende konsekvenssystem som forhindret «Dead Rising» fra å høste inn toppkarakterer.

Skal vi tro Keiji Inafune og hans team hos Capcom og Blue Castle Games, vil «Dead Rising 2» være en oppfølger som retter opp alle problemene og viderefører de elementene som fungerte i det første spillet. Det vil være helt fantastisk om det faktisk er tilfellet. Ut fra hva vi har sett av spillet til nå er det lett å nikke bekreftende til dette utsagnet.

Her finner du flere E3-nyheter.

 

Kreative våpen i
«Dead Rising 2».

NY E3-TRAILER

I tillegg til «Dead Rising 2» til PS3, Xbox 360 og PC kommer det også en eksklusiv prolog som kun kan lastes ned via Xbox Live Marketplace. Denne vil bare komme til Xbox 360 og binder historien fra «Dead Rising» sammen med «Dead Rising 2».

I traileren til prologen, som har fått navnet «Dead Rising 2: Case Zero», ser vi hovedpersonen Chuck og datteren hans Katey rømme inn i en forlatt bensinstasjon.

NB! Se E3-trailer fra denne prologen nederst i saken.

Rett i hælene har de en liten horde av kjøttsultne vandøde som aller helst vil sette de råtne tennene sine i litt saftig menneskehjerne. Chuck må bruke det han finner strødd rundt i «Fortune City», en by som er bygget på Las Vegas, til å slå tilbake mot de utallige zombiene som har flyttet inn. Motivasjonen til Chuck, rent bortsett fra underholdningsfaktoren av å kverke en zombie med en hagle påmontert en høygaffel, er å finne medisinen Zombrex til sin datter. Zombrex er medisinen som holder en eventuell zombieinfeksjon i sjakk, men den er langt fra gratis eller lett tilgjengelig i en by befolket av mannevonde zombier.

Capcom har klart å øke det maksimale antall zombier som kan vises på skjermen samtidig fra 800 til utrolige 6000!

Inafune lover at Chuck vil være langt mer interessant enn det Frank West var i det første «Dead Rising», og motivasjonen spilleren har for og redde Chucks datter virker å være langt mer effektiv enn simpelthen bare å overleve for å få et scoop av en nyhetssak.

«Dead Rising 2» byr på en mengde ulike våpen, og de kommer i de mest fantasifulle kombinasjoner. Hva sier du for eksempel til en «Paddlesaw»? En kajakkåre med en motorsag i hver ende. Eller hva med «Dynameat», en dynamittkubbe festet med tape til en kjøttbit, klar for å bli momset opp av zombie med et heftig dødsønske?

 

«Dead Rising 2» vil etter planen slippes i Norge 3. september. Spillet kommer til PS3, Xbox 360 og PC, mens «Dead Rising: Case Zero» kommer eksklusivt til Xbox 360 via Xbox Live Marketplace.

E3-trailer med en smakebit fra den 360-eksklusive prologen, «Dead Rising: Case Zero»:

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Den norske esport-stjerna Lâm «k0u» Tịnh Trì har gått bort

Ble bare 22 år.

Les mer

Masseoppsigelse i verdens største esport-organisasjon

Frankrike og Spania spesielt hardt rammet.

Les mer