Litt overraskende valgte Nintendo å gå ut med annonseringen av en ny håndholdtkonsoll tidligere i år, tre måneder før årets E3-spillmesse. Og det skjedde omtrent samtidig med at DS XL ble lansert i Europa og USA. Etter de tekniske problemene som preget åpningen av Nintendos E3-brief, er det derfor ganske trygt å fastslå at de gjorde et sterkere inntrykk når 3DS endelig ble vist fra scenen på slutten av pressekonferansen som ble avholdt i kveld norsk tid.

Her kan du lese flere E3 2010-nyheter.

Denne konsollen gir deg spillopplevelser i 3D uten briller. Den nye DS'en ligner av utseende på en DSi, men har en litt annen design og en større skjerm øverst. Nintendo 3DS rulles ut med full tyngde på E3 fra og med nå. Flere spill, demonstrasjoner og nyheter vil dermed komme rimelig umiddelbart rundt hvordan denne konsollen fungerer.

Nintendo-president Satoru Iwata fikk æren av å avduke konsollen. Han stresset det faktum at dette ikke baserer seg på 3D-brillene vi har blitt vant til etter suksesser som «Avatar» på kino, og at dette er en helt naturlig del av evolusjonen som Nintendo har bidratt sterkt til. De leflet tross alt med 3D-gaming for 15 år siden med Virtual Boy, påpekte Nintendo-sjefen da han dro frem den nye konsollen fra jakkelomma.

Kanskje det var skjebnen, men Sony sendte ut en pressemelding som understreket at PlayStation 3 nå er klargjort for 3D-spilling. Og dette skjedde samtidig med at Iwata trakk fram 3DS på E3.

 

To kameraer plassert på utsiden skal
sørge for at du også kan ta foto i 3D.

FOTO OG FILM I 3D

Iwata nevnte også at du kan bestemme selv om du vil nyte spillene i 2D eller 3D – og faktisk også har mulighet til å justere mellom dimensjonene manuelt. Dette og mer blir selvsagt interessant å lære mer om de neste timene og dagene, for 3DS scorer høyt på nysgjerrighetsbarometeret til de fleste.

Dessuten: Den nye konsollen støtter 3D-filmer, og han nevnte at Warner, Disney og Dreamworks alle støtter dette formatet.

Nintendo fokuserte naturligvis mest på spillene, for vi kan forvente oss 3D-opplevelser med både Kid Icarus, Saint’s Row, Madden, Batman, Professor Layton, Kingdom Hearts, Resident Evil, Ridge Racer, Assassin’s Creed – og Metal Gear Solid! Alle disse navnene ble vist frem under pressebriefen, og Metal Gear-sjef Hideo Kojima hadde til og med tatt seg tid til å skryte av 3DS-systemet sammen med andre spillutviklere da det hele skulle summeres opp med en video på tampen.

Vi fikk dessuten vite at et nytt Nintendogs-spill er under utvikling til 3DS, og denne gang introduseres vi for katter i tillegg til menneskets beste venn. Men lanseringstittelen blir Kid Icarus: Uprising, kunne Iwata avsløre.

Skjermen blir 3,5” stor, og på grunn av at smuss og fingermerker står i fare for å ødelegge 3D-opplevelsen så vil den øverste og største skjermen ikke være trykkfølsom, sa Iwata. Du kan dessuten glede deg til å ta bilder som kan nytes i 3D. Vi får også en ny analog-stikke i tillegg til D-paden som nok blir et kjærkomment tilskudd i håndholdtsammenheng. Den nye konsollen vil være bakoverkompatibel med Nintendo DS og DSi.

Vi fikk ikke  vite noe om pris eller lanseringstidspunkt enda, men i og med at våre to utsendte nå har fått testet den ferdige konsollen på messegulvet, er nok ikke slippet av 3DS mange måneder unna.

Mer nytt om 3DS og inntrykk etter Nintendos pressekonferanse kommer litt senere.

Se trailer som presenterer 3DS:

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Utelukker ikke «Half-Life: Alyx» til PlayStation VR

- Sonys plattform har vært en kjempesuksess for mediet.

Les mer