Microsoft annonserte allerede i mai at MTV vil sende de to pressekonferansene deres fra E3. Riktignok i opptak, men det finnes også muligheter til å følge disse direkte. Blant annet fra GameTrailers.com, som vil vise begge Microsoft-briefene direkte.

Den første av dem vil utelukkende handle om Natal. Vi blir lovet en relativt tekno-fri affære når Project Natal både skal demonstreres og det nye, offisielle navnet på den bevegelsessensitive kontrolleren etter alt å dømme blir offentliggjort i Galen Center, L.A., den 13. juni.

Etter den særdeles overbevisende E3-briefen i fjor, der blant annet Steven Spielberg ble rullet ut på gulvet for å si noen rosende ord om Natal, er forventningene mildt sagt skyhøye.

Dessuten skal akrobatene i Cirque du Soleil (bildet) skape en passende ramme når Microsoft skal overbevise om at det går an å lage spillopplevelser uten en tradisjonell håndkontroller.

Les også: E3 vil gi oss pris og det endelige navnet på Project Natal.

De neste par dagene blir det veldig mye å følge med på. Da skal Microsoft holde sin «ordentlige» pressekonferanse der spillene det satses på, strategiene man har valgt å følge og muligens en ny, kalorifattig konsoll skal avdukes. Ryktene om en Xbox 360 Slim har nemlig florert de siste ukene.

15. juni er datoen da Sony og Nintendo skal opp på podiet for å misjonere massene. Nintendo har nå nylig offentliggjort at du kan følge hele denne pressekonferansen direkte fra hjemmesidene til spillprodusenten.

(Se datoer for pressekonferansene på E3 2010 nederst i artikkelen).

Slik ser Natal ut per i dag.
(Foto: Engadget.com).

E3 I 3D

Vi har allerede blitt forespeilet en titt på den nye håndholdtkonsollen kalt 3DS, spillmaskinen som lar deg oppleve eventyr, action og pusslerier i tre dimensjoner.

Det blir også fokus på det neste Zelda-spillet som blant annet skal gi oss presis bueskyting takket være tilleggsutstyret Wii MotionPlus.

Hva mer Nintendo har med seg i kofferten til Los Angeles denne sommeren er mer usikkert, men Vitality Sensor som ble avslørt på fjorårets E3 er garantert med også i år – sammen med mer håndfast informasjon rundt hva vi egentlig kan bruke denne pulsmåleren til i spillsammenheng, annet enn å trene oss fine og flotte til strandsesongen. Og det superlovende «Epic Mickey» kan stjele overskrifter om spillet innfrir forventingene om en solid steampunk-versjon av den klassiske Disney-figuren.

Sony vil helt sikkert ikke være dårligere enn sine argeste konkurrenter blant «de tre store» når det gjelder muligheter for overføringer. Men foreløpig har de ikke annonsert muligheter for å se deres pressekonferanse på Sonys egne nettsider.

Men det er alltids muligheter, om de ikke skulle komme på banen med slike nyheter: For flere av de internasjonale spillnettsidene vil direkteoverføre alle de store pressekonferansene. Sony går opp på podiet 15. juni - tre timer etter Nintendo.

Activision har nettopp annonsert at også de har hyret inn videoproduksjonsfolk til å overføre sin brief fra E3 den 14. juni. Det er ikke hverdagskost at Activision gjør noe slikt, for vanligvis pleier spillutviklere og distributører «bare» å ha fokus på titlene sine fra messegulvet samt å få journalister inn i de trange bodene sine for en sjelsettende opplevelse med spillene og utviklerne.

Activision skriver i en mail, som blant annet VG247 har fått kloa i, at sjefen sjøl, Bobby Kotick, og resten av ledelsen vil holde en presentasjon som i hovedsak er rettet mot analytikere, investorer og andre finansakrobater. Vi tipper mye av fokuset vil ligge på å forsikre verden om at det faktisk finnes et liv etter Infinity Ward - og at «Call of Duty: Black Ops» kan bli en nesten like lukrativ tittel som «Modern Warfare 2».

For å ha en liten mulighet til å få tilgang til denne streamen fra E3, må du registrere deg fra denne Activision-nettsiden.


E3-pressekonferansene er satt opp slik. Følg med på PressFire før det braker løs for mer info om når og hvor du kan se disse E3-briefene:

Microsoft
(Natal) – 13. juni.
Activision – 14. juni.
Microsoft – 14. juni.
Electronic Arts - 14. juni.
Ubisoft - 14. juni.
Nintendo – 15. juni.
Sony - 15. juni.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Beneath A Steel Sky»-oppfølgeren utsatt

Puss, puss, så får du en suss.

Les mer