Ifølge bransjenettstedet mcvuk.com skal Virgin Games nå tilbake inn i spillbransjen.

Selskapet, som i sin tid ble grunnlagt av den svært suksessrike og ambisiøse gründeren Richard Branson, var i 1984 ett av de første selskapene som for alvor begynte å se store økonomiske muligheter i spillbransjen.

Men etter at deler av selskapet ble solgt til franske Titus Software, som igjen skiftet navn til Avalon Interactive, har Virgin vært mindre involvert i spillmarkedet.

Men nå mener mcvuk.com at Virgin-navnet igjen skal inn i spillbransjen og at avdukingen av deres nye satsing vil skje på årets E3 i Los Angeles.

Mcvuk.com skriver også at ryktene seier at Virgin har allierte seg med utgivere og innholdsleverandører for å «tilby nye og unike muligheter». Det blir antydet at tjenesten skal være nettbasert og at den mulighetens har vært inspirert av suksessen bak Xbox LIVE og PlayStation Network.

Nettsiden tror også at Branson selv vil delta på avdukingen i Los Angeles.

Virgin Games står også bak den Steam-lignende tjenesten A World of My Own, hvor du kan laste ned spill. Når den tjenesten ble annonsert uttalte selskapet at de ville «bli for spill det iTunes er for musikk». Men mye har skjedd siden den uttalelsen i 2007 og systemet er fremdeles kun i betatesting.

Virgin Games stod i sin tid blant annet bak distribusjonen av flere store Capcom-titler i Europa. Både de første Resident Evil-spillene på sent nittitall og «Devil May Cry» i 2001, som også ble ett av de siste spillene selskapet gav ut.

Selskapet har også fått æren for å ha hjulpet Westwood med å etablere Command & Conquer-spillene sine.

Annonse

Kommentarer