LOS ANGELES (PressFire) Dette er spillet som har generert store forventninger etter å ha vist seg som en svært lovende tittel via trailere.

Med snike- og kampelementer nærliggende ferdigheter vi forbinder med Batman, kan dette faktisk bli det første Batman-spillet som fanger essensen av den legendariske figuren.

Her finner du flere av våre saker fra E309.


LOVENDE, MEN INGEN SIKKER VINNER

Batman har akkurat fanget The Joker, og leverer ham til det velkjente fengselet Arkham Asylum.

Men noe skurrer – The Joker overga seg for lett og Batman er mistenksom.

Jaggu har ikke Batman rett og The Joker har  plutselig tatt over hele fengselet, med det som måtte være av psykopatiske og fargerike fanger.

Det blir dermed din oppgave som Batman å ta tilbake fengselet.

Grunnen til at spillet har fått så uventet oppmerksomhet er uten tvil spillmekanikken som fanger Batmans måte å jobbe på. E3-demoen ga oss et lite innblikk i hvordan spillet blir i sin helhet.

Nærkampsystemet er enkelt, men ser fancy ut i praksis. Det er faktisk ikke langt fra martial arts å se på, med både slag og spark. Dessuten kan du bruke et motangrep som virkelig fanger essensen av hva vi har sett i diverse Batman-filmer.

Se også: Flere skjermbilder fra spillet.

En annen ting som Batman-utvikleren har inkludert, er det å jobbe fra skyggene. Du kan snike deg bak fienden for å foreta et såkalt stille angrep. Dermed tar du noen av dage uten at andre blir alarmert, selv om de står to meter til høyre.

Du kan også bruke et tau med krok for å navigere i høyden, hvor du også kan angripe fienden en etter en fra oven.


DEN SJETTE SANSEN

Batman er også utstyrt med en detektivsans, noe som gir deg muligheten til se fiender gjennom vegger og få hint om objekter i miljøet som kan brukes strategisk.

Det gir deg også muligheten til å planlegge et angrep bedre, fordi du vet hvor fienden befinner seg inne i et rom eller rundt et hjørne.

Kampsystemet er enkelt men ser bra ut.

Snikesystemet er relativt primitivt, men passer spillets tilgjengelighet og utvikleren har kanskje for første gang i et Batman-spill klart å fange essensen av Batmans ferdigheter.

Dessverre kan det hende at spillet ikke er åpent nok. I E3-demoen er det tydelig at utvikleren ikke har tenkt at du skal improvisere løsninger på problemene, men at de har én løsning som du må finne.

Vi tror det er essensielt for spillets suksess at spillbarheten åpnes litt opp lengre ute, og at det finnes mer enn én løsning på utfordringene. Gi oss verktøyene til Batman, og la oss få bruke dem på vår egen måte.

E3-demoen var kort, så det er veldig usikkert hvordan det blir i den ferdige versjonen, men det er ikke tvil om at dette er det mest lovende Batman-spillet noen sinne laget.

 

«Batman Arkham Asylum» kommer til Xbox 360, PS3 (testet) og PC, men har foreløpig ikke fått noen konkret slippdato.

Se den nyeste traileren:

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Utelukker ikke «Half-Life: Alyx» til PlayStation VR

- Sonys plattform har vært en kjempesuksess for mediet.

Les mer