LOS ANGELES (PressFire): For alle de som opplevde gullalderen til pek- og klikk-eventyrspillene, har Monkey Island-serien en helt spesiell plass i hjertet.

Den unike og absurde humoren med den minst like fantastiske atmosfæren gjorde at fans aldri ble lei av å spille spillene på ny og ny.

Her finner du flere av våre E3-saker.

Under spillmessen E3 i Los Angeles ble det klart at det er duket for muligheten til å gjenoppleve mesterverket «The Secret of Monkey Island» på PC og Xbox Live Arcade.

Grafikken har blitt pusset opp, men beholder allikevel den samme humoren og holder seg tro til originalen på mer enn én måte.


VELSIGNET AV ORIGINAL-UTVIKLER

Produsent Craig Derrick betrygger oss om at hjertebarnet er i trygge hender.

- Alle skuespillerne fra originalen har bidratt med stemmer til den nye versjonen, sier han.

Derrick demonstrerte også at det ikke bare er mulig å spille spillet med den nye grafikken, men at du kan få gjenoppleve originalen bare med et knappetrykk.

På den måten er det lett å se forskjellen på den gamle og den nye utgaven av spillet.

Faktisk blir det et slags interaktivt spillmuseum eller tilbakeblikk som frir til nostalgien på en fin måte.

Og Lucasarts oppfordrer til å spille både den gamle og den nye versjonen.

- Vi anmoder faktisk folk til å spille både originalen og den nye, vi har til og med lagt til achievements for å runde originalen og for å runde den nye på Xbox-versjonen, sier Craig.

Og på spørsmål om noen av de originale utviklerne har vært involvert, kan han fortelle at Ron Gilbert, en av produsentene av det originale spillet, har velsignet spillet.

- Vi har hatt kontakt med Ron Gilbert, og ikke bare han han velsignet resultatet, men han var også imponert over hvor godt vi har gjenskapt essensen fra originalen, sier han.

Spillet har også fått en oppussning på kontrollsystemet for å være mer tilpasset et moderne grensesnitt. I tillegg har utviklerne lagt til ting som ikke kunne være med i originalen på grunn av plassmangel.

- Vi har også inkludert litt materiale som ikke ble med i originalversjonen. På grunn av at spillet måtte strippes ned til 4kb da det kom på floppydisker, måtte de fjerne hunden Spiffy i baren Scumm Bar.

- Hunden var faktisk med på noen skjermbilder fra spillet i noe markedsmateriell , men ble kuttet til det ferdige spillet. Vi har puttet hunden inn i både originalen og den nye versjonen, bekrefter produsenten.

Craig Derrick kan også fortelle at spillet får en fortellerstemme i mellomsekvensene som inneholdt tekst i originalen.


FEM NYE EPISODER

I tillegg har Telltale Games fått oppgaven med å lage fem nye episoder i Monkey Island-serien.

De nye episodene har fått navnet «Tales of Monkey Island» og skal slippes på PC og WiiWare.

Joel Dreskin fra Telltale Games kunne fortelle at det er mange veteraner fra Monkey Island-serien som har vært involvert.

- Flere av skuespillerne som har gjort stemmer i de andre spillene, har også lånt stemmene sine til de nye episodene.

- Både Guybrush og Elaine er fremført av samme skuespillerne som før. Det er også flere veteraner som har vært involvert i utviklingen av serien som også jobber med dette spillet, sa han.


«The Secret of Monkey Island Special Edition» slippes til XBLA og PC i løpet av sommeren 2009.

Første episode i «Tales of Monkey Island» slippes til PC og Wiiware 7. juli.

Annonse

Kommentarer