LOS ANGELES (PressFire): Mange hadde håpet, få trodde på det. Men under Microsofts pressekonferanse i dag ble «Crackdown 2» overraskende nok annonsert.

Her finner du flere av våre E309-saker.

Spillet skal være ferdig neste år, og utvikles av Ruffian Games – spillstudioet som nettopp ble dannet ut fra Realtime Worlds som lagde det første spillet, utgitt for over to år siden.

Les også: Endelig mer info om «Alan Wake».
Les også: «Forza Motorsport 3» i oktober.

Etter at Microsoft overraskende nok slengte med en temapakke basert på «Crackdown» for noen få uker siden, undret vi oss hvorfor?

Var det fordi de visste at spillet har en stor tilhengerskare med høy nostalgifaktor, eller var det noe i gjære foran E3?

Svaret er selvsagt det sistnevnte, nå som en oppfølger er annonsert.

Mange har hatt sterke meninger om dette spillet, som opprinnelig hadde en betakode til en «Halo 3» inkludert våren 2007 - og dermed også et ekstra kjøpsargument.

BEGEISTRING I SALEN

Mange kjøpte det første spillet utelukkende for å kjapt få hoppe inn i «Halo»-universet, mens en del fant ut at dette spillet faktisk bydde på et fantastisk konsept som var mer enn en markedsføringsjippo fra Microsofts side.

Her kunne du sanke superheltkrefter og ha en hel storby under dine føtter mens du boltret deg i et fritt, lekent og underholdende spill som ikke kunne unngå å få «Grand Theft Auto»-kopistempelet på seg.

Som superpurk i en futuristisk by med utstrakt gjengkriminalitet, sanker du evner til å hoppe høyere, skyte mer treffsikkert eller kjøre bedre etter hvert som du tilegner deg nye egenskaper.

Det er et konsept som er like genialt som det er enkelt.

Grunnleggeren av Realtime Worlds, David Jones, var med på det første «GTA» og kan sine sandkassespill. Hans kolleger i Ruffian Games har også vært med på «Crackdown», så vi regner med at oppfølgeren er i trygge hender.

Under Microsofts E3-pressekonferanse dukket det plutselig opp en kjent spillverden da det ble annonsert ti kjappe Xbox 360-eksklusive spill på rappen og en trailer dukket opp etter en mystisk annonsering om «dere liker vel oppfølgere?» fra Microsofts John Sheppard.

Les også: Slik var Microsofts E3-brief.
Se også: Skjermbilder fra «Crackdown».
Les også: «APB» får ny utvikler.

Det gikk et sukk gjennom salen da grafikken og voice over'en åpenbarte seg. Selv om traileren ikke røpte alt for mye, var det mye kjent å se. Bare oppdatert med skarpere grafikk og et mer variert kampsystem, kunne det se ut som.

Det loves økt fokus på flerspiller og co-op, noe som klinger bra i våre ører.

«Crackdown 2» blir Xbox 360-eksklusivt og slippes i 2010.

Se den første traileren av «Crackdown 2»:

 

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Den norske esport-stjerna Lâm «k0u» Tịnh Trì har gått bort

Ble bare 22 år.

Les mer

Masseoppsigelse i verdens største esport-organisasjon

Frankrike og Spania spesielt hardt rammet.

Les mer