LOS ANGELES (PressFire): Nintendo starter, som de har gjort de siste årene, med å fortelle om sin domintante markedsposisjon.

De har, ifølge Nintendo, en unik masseappell, noe de har en plan om å utvide ytterligere. Og ifølge Saturo Iwata er det mer å hente – for deres markedsundersøkelser tilsier at det er hele 149 millioner mennesker som «kanskje er villige til å prøve spill».

Les våre saker fra E3 her.


NINTENDO TAR PULSEN

I tillegg til å fortelle om Motion Plus' overlegne nøyaktighet og støtte fra tredjepartsutviklere, hadde Nintendo også en ny dings å annonsere - ønsk Wii Vitality Sensor velkommen.

Denne dingsen kobles på Wiimoten, og måler pulsen på pekefingeren din. Videre foteller Nintendo at det kanskje kommer programvare som skal hjelpe deg å slappe av eller lulles i søvn.


NINTENDOTRADISJON TIL FOLKET

Men ingen pressekonferanse uten å annonsere nye spill, så Nintendo kunne friste med to nye Mario-spill kalt «New Super Mario Bros. Wii» og oppfølgeren til «Super Mario Galaxy», som har fått det kreative navnet «Super Mario Galaxy 2».

Sistnevnte så ut til å være som snytt ut av nesa av «Super Mario Galaxy», noe som ikke trenger å være en dårlig ting siden det er et av de beste plattformspillene på noen år, men «New Super Mario Bros. Wii» er en tittel med nyere smak.

I «New Super Mario Bros. Wii» kan du spille opp til fire spillere som både samarbeider og konkurrerer. Selve spillmekanikken er 2D plattformspill med mye fiksfakserier som skjer på skjermen.

De fire spillerne konkurrerer underveis helt til målstreken, og får en poengsum på slutten som kårer en vinner.

Høres det kjent ut? Det er nok ikke bare meg som syntes dette spillet virket en pepperkakesmule inspirert av «Little Big Planet». Men på en annen side er kanskje «Little Big Planet» inspirert av «Super Mario Bros.»...

Les mer om spillet og se video her.


Saken fortsetter under videoen.

NYTT GOLDEN SUN

En av de kanskje største overraskelsene Nintendo haddde å by på var nok et nytt spill i Golden Sun-serien. De to forrige spillene i serien kom til Gameboy Advance, og siste spill, «Golden Sun: The Lost Age» kom for hele seks år siden.

Begge de to første spillene var høyt elsket hos spillkritikere over hele verden, men fikk aldri den oppmerksomheten hos allmennheten de fortjente.

Det nye spillet har foreløpig tittel «Golden Sun DS» og har for første gang ordentlig 3D-grafikk.

Vi blir ikke overrasket om de to første spillene i serien også blir tilgjengelig via DsiWare i tråd med lanseringen av et nytt spill.

Saken fortsetter under videoen.


TEAM NINJA MED METROID

Den andre overraskelsen Nintendo kunne avsløre var et helt nytt Metroid-spill kalt «Metroid Other M». Det kanskje mest overraskende er at spillet utvikles i samarbeid med Team Ninja.

Spillet ser ut til å være i tredjeperson, og det nevnes at spillet kommer til å støtte Wii Vitality Sensor og Motion Plus.

Les mer og se video fra «Metroid Other M» her.

Alt i alt er det Nintendo som har mest å bevise etter årets pressekonferanse. Både Microsoft og Sony har vist sine nye kontrollere med bevegelsessensorer, noe som gjør at Nintendo ikke får leke alene lengre.

Reglene endret seg helt plutselig på E3 2009.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Den norske esport-stjerna Lâm «k0u» Tịnh Trì har gått bort

Ble bare 22 år.

Les mer

Masseoppsigelse i verdens største esport-organisasjon

Frankrike og Spania spesielt hardt rammet.

Les mer