Innleid personell lyttet på Xbox Kinect-brukerne

Skal nå ha sluttet.

22. august 2019 14:07

(PressFire.no): Det er Vice som har hatt en lengre serie med artikler om hvordan teknologigigantene har lyttet til brukerne når de videreutvikler stemmestyringsproduktene sine.

Og i den anledning har de nå snakket med innleid personell som ble brukt til å lytte til lydfilene fra Xbox Kinect-satsingen – i tillegg til Skype-samtaler og andre plattformer med Cortana-assistenten. På lik linje med Google, Amazon og Apple.

Ifølge en av de som jobbet med å lytte til lydopptakene var Xbox-kommandoer i starten bare en liten del av det de måtte gå gjennom, men endte fort opp med å bli mesteparten av arbeidsmengden.

Han eller hun, som vil forbli anonym på grunn av konfidensialitetskontrakt med Microsoft, skal ha jobbet med å gå gjennom lydopptak mellom 2014 og 2015.

I utgangspunktet skulle systemet respondere på visse kommandoer, typisk «Xbox on», men det var et kjent problem at de fikk høre samtaler fra brukere som hadde aktivert lydopptaket ved et uhell.

En annen person som var innleid påpeker at mesteparten av lydene de gikk gjennom var situasjoner som oppsto ved uhell i spill – spillere som egentlig var midt i et spill og aktivert Cortana ved et uhell.

Det finnes allerede offentlige historier om lignende, som da en reklame plutselig begynte å skru på Xbox-konsoller rundt omkring.

Eller da det ble en spøk i visse spillselskaper å rope «Xbox off» over høyttalersystemet på kontoret.

Den innleide personen forteller også at mesteparten av stemmene de hørte på kom fra barn.

 Det hører med til historien av Cortana-tjenesten nylig ble fjernet fra Xbox-konsollen og Microsoft bedyrer nå at de har avsluttet programmet hvor personer går gjennom lydopptakene.

Nå skal de kun gå gjennom lydopptak når de får rapporter om brudd på brukervilkårene går de gjennom relaterte opptak.

Microsoft påpeker også at de mener de har vært tydelige på at de har samlet stemmeopptak for å forbedre stemmegjenkjenning i tjenester, men samtidig at de nylig oppdaterte personvernerklæringen sin for å være enda tydeligere.

Vice påpeker imidlertid at Microsoft aldri har oppgitt at mennesker kom til å gå gjennom lydopptakene som samles.

Menneskene som har jobbet med lydopptak for Microsoft har også fått beskjed om å ikke fortelle noen om hva de har jobbet med.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3