Microsoft avslørte sin nye heldigitale konsoll

Men den er dyrere enn den vanlige Xbox One S?!

17. april 2019 03:35

(PressFire.no): Microsoft har endelig avslørt sin lenge ryktede heldigitale versjon av Xbox One S – kalt «Xbox One S All Digital Edition».

(Eventuelt forkortet til «Xbox One S.A.D. Edition», men vi tipper Microsoft ikke kommer til å bruke det.)

Denne fjerner platespilleren i den gamle Xbox One S-maskina, og vil kun la deg laste ned spill fra det store Internett via Xbox Store.

Det er merkelig nok ingen endring i størrelsen på boksen, og egentlig ingen endring i noe som helst annet enn det manglende diskdrevet.

Det er samme harddiskstørrelse (én terabyte), samme prosessorer og samme kontroller som følger med.

Enkel fiks.

- Du sletta bare diskdrevet

Dette er også noe Microsoft selv gjorde litt «narr» av i en videosnutt du ser nederst i saken her. «Vår første utfordring var hvordan vi skulle lage en heldigital versjon av Xbox One». «Faktisk var det den eneste utfordringen».

- Det har aldri blitt gjort før. Bortsett fra med filmer, musikk, bøker, aviser, almanakker. Det er kanskje ikke umulig, sier reklamemenneskene.

Forskjellen skal derimot ligge i prisen, der den nye boksen ligger til forhåndssalg på nettbutikken til Microsoft for 2299 kroner.

Microsoft sier selv at prisen alltid skal ligge rundt fem hundre kroner under dagens Xbox One S (altså den med diskdrev), men her er det ikke helt i vater med de norske prisene rundt omkring.

Ser vi på Microsofts nettbutikk er prisen på den «gamle» maskina 2799 kroner, men er for tiden på salg til samme pris som den nye, altså også 2299 kroner.

Dyrere enn den vanlige, og mindre anvendelig

Ser vi på nettbutikkene til de forskjellige elektrokjedene her på berget finner vi den vanlige utgaven enda billigere:

Xbox One S koster nemlig bare 1989 kroner hos Power, eller til og med bundlet med «Forza Horizon 4» til 1990 kroner hos NetOnNet. Altså over 300 kroner mindre enn den nye «billigere» varianten.

Det gjenstår dermed å se om All-Digital-boksen også vil bli billigere når man kjøper fra noen andre enn Microsoft selv. Det bør den nesten, ettersom du ikke får muligheten til å låne spill, kjøpe brukte spill, kjøpe spill på salg i butikk og muligheten til å se 4k blu-ray-filmer med den nye boksen.

For å strø litt sukker over dealen vil den nye heldigitale konsollen komme med «Minecraft», «Sea of Thieves» og «Forza Horizon 3» (ikke 4).

Lansering er allerede 7. mai.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3