(PressFire.no): Finanskvartelet som inkludert julesalget drysser litt glitter på Xbox og spillsatsingen til Microsoft, ifølge sjefen sjæl.

Ifølge Satya Nadella markerer kvartalet seg som det beste i spillavdelingens historie når det kommer til omsetning, rapporterer blant annet gamesindustry.biz.

Hele 4,23 milliarder dollar eller 35,5 milliarder kroner gikk innom regnskapet til Microsoft dette kvartalet. Det er også 8 prosent økning sammenlignet med året før.

Det er i hovedsak sterkt spillsalg og tjenester som står for de positive tallene – konsollsalget skal ha sett en nedgang på hele 19 prosent.

31 prosent av veksten skal ha kommet fra tredjeparts utgivere, Game Pass-abonnenter og Xbox Live-brukere. De skal også ha sett en vekst innen Xbox Live, som i kvartalet har hett en 8 prosent økning og teller 64 millioner brukere i måneden.

Det hører også med til historien at Microsoft har kunngjort at de kommer med en ny Xbox-konsoll, men som ikke har fått noen konkret dato. Mye tyder imidlertid på at den vil bli avduket i løpet av året.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Rekordtall for verdens største slåssespillturnering

Over 14 000 møtes til dyst i Las Vegas neste måned.

Les mer

Slik går de forskjellige e-sportene i Norge

«Counter-Strike» alene er større enn sjakkforbundet - se oversikten over 18 spill her.

Les mer