(PressFire.no): I forrige uke avslørte Microsoft noen av de nye funksjonene som fulgte med i deres oppkommende Creators Update, som for eksempel en egen spillmodus til Windows 10.

Denne uken kjører selskapet ut den første runden med oppdateringen, som vil nå et mindre gruppere med spillere. De som er en del av Xbox Insider Program vil kunne forvente å ta i bruk disse oppdateringene senere denne uken.


Oppdatert Hjem-meny

- Gjennom Xbox Insider programmet, har vi fått tilbakemelding fra brukere om at Hjem-menyen kan virke komplisert. For mange oppgaver kan det kreve altfor mange tastetrykk for å nå målet sitt, skriver Microsoft.  

Etter den nye oppdateringen har Microsoft løst problemet slik at brukerne ser på Hjem-menyen som simpel istedenfor komplisert. Nå vil du kunne se et mindre ikon for spillet du spiller og noen flere alternativer for Game Hub.


Enklere navigering
Funksjon for personer med handikapp

- Et viktig område for oss med denne utgivelsen er at Xbox One for å kunne bli brukt og spilt av alle, skriver Microsoft.

En av de viktigeste forskjellene spillere får tatt i bruk er deres nye Copilot-funksjon som lar to kontroller oppføre seg som én kontroll.

Meningen bak dette er å kunne bidra til mer en mer innbydende opplevelse til spillere som normalt sett trenger assistanse. 

Med denne funksjonen kan spillere som trenger unike kontrollerkonfigurasjoner for å spille, endelig få gjort det på en lettvint måte – enten det er med en hånd, to føtter, eller en hånd og en fot.

Praktisk for dem som kanskje trenger hjelp eller flere håndkontrollere for å spille - eller for foreldre som gjerne vil hjelpe barna sine i spillingen.


Nesten, men ikke helt det samme

Copilot funksjonen til Xbox One deler noen av trekkene til Playstation 4 sin Share Play funksjon.

Share Play lar hvem som helst som eier en Playstation 4, bli med deg eller som deg gjennom nettet.

Denne funksjonen kommer godt med når du sitter fast på en siste boss eller når du bare trenger noen å spille med.

Kriteriene som må oppfylles for å kunne bruke Share Play funksjonen er at du er medlem av Playstation Plus - vennen som spiller med eller for deg, trenger ikke.

Forskjellen mellom Copilot og Share Play funksjonene er at Xbox sin variant ikke går gjennom nettet slik PlayStation sin, men gjelder to håndkontrollere på samme maskin.

Noen husker kanskje også da en ansatt i PlayStation modifiserte en håndkontroller for cerebral parese-syke Peter. PlayStation 4-konsollen har også fått en funksjon som gjør det mulig å rekonfigurere alle knappene slik man ønsker.

Her kan du lese alt om den nye oppdateringen til Microsoft.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Rain of Reflections

«Blade Runner» møter «Drømmefall» møter «XCOM». Og det er jo ikke feil.

Les mer

Vi har testet «Need for Speed: Heat»

Helt om natta, helt om dagen – eller omvendt.

Les mer