(PressFire.no): Senere i år skal Xbox 360 og PlayStation 3 endelig få sine avløsere. Disse konsollene har nå holdt koken siden henholdsvis 2005 og 2006.

Hadde det vært opp til Ubisoft-sjef Yves Guillemot, ville de allerede vært pensjonerte.

- Jeg ville helt klart at overgangen skulle skjedd tidligere, for når en konsollgenerasjon varer i åtte år, da vil markedet stagnere. Folk har nok maskiner og nok spill, og er mindre interessert i å følge med på hva som skjer i bransjen.

Det sier han i et intervju med CVG, hvor han diskuterer spillkonsollenes fremtid. Den fremtiden mener han likevel at ser lys ut.

- Det jeg er glad for nå som vi har ventet så lenge, er at vi vil kunne komme med spill av virkelig høy kvalitet, som folk vil være kjapt ute med å kjøpe. Så vi kommer til å se et stort sprang framover i markedet, spår Ubisoft-toppen.

Det har vært spekulert mye i at dette kanskje kan være siste generasjon med konsoller, fordi maskinvaren blir mindre viktig etter hvert som man spiller i nettskyen.

Det tror ikke Guillemot noe på.

- Jeg tror nettskyen kommer til å føre til forandringer, men jeg tror ikke dette er siste generasjon. Produsentene ønsker fortsatt å ha styring over plattformene sine, og selve maskinene er deres beste anledning til å holde på kontrollen.

Neste gang håper han at Microsoft og Sony ikke vil vente så lenge.

- Jeg tror fem år er den beste timingen.

 

Tror på multimedia-funksjonalitet

Xbox One

Når det gjelder generasjonen som nå står på trappene, stiller Guillemot seg positiv til satsingen på multimedia, fremfor bare spill.

Da Microsoft først viste frem Xbox One i mai, satt mange igjen med følelsen at det ikke først og fremst var en spillkonsoll de fikk se. På scenen handlet det om tv, film, Skype, Kinect og sosiale medier, mens selve spillene kanskje kom mer i skyggen.

- Jeg vet at det har blitt mye kritisert, men det faktum at disse maskinene er tilgjengelige for et større publikum kan hjelpe oss, sier han – uten å nevne Xbox One ved navn.

- Hvis du ser tilbake på lanseringen av PlayStation 2, så gikk det ikke langt tid før de som kjøpte maskinen for å se på DVD-er begynte å kjøpe spill, fortsetter han.

Guillemot tror den nye konsollgenerasjonen kan blåse nytt liv i en bransje som kanskje ikke har sett de største omveltningene i det siste.

- Hvis vi klarer å utnytte maskinenes potensiale, og er villige til å legge penger i det, da tror jeg vi kan få industrien til å vokse veldig raskt, hevder han.

 

Spill på en annen måte

Av de store aktørene i spillbransjen er Ubisoft de som har satset mest aggressivt på nye plattformer. De var tidlig ute med å legge store penger i spill til Wii U og PS Vita.

Etter hvert som de nye stuekonsollene fra Microsoft og Sony kommer på markedet stiller Ubisoft opp med storspill som «Assassin’s Creed IV: Black Flag», «Watch Dogs», «The Division» og «The Crew».

Han tror at den brede appellen til de nye konsollene vil hjelpe ham med å selge disse spillene.

- Hvis vi kan ekspandere markedet gjennom andre funksjonaliteter, så vet vi at folk etter hvert vil begynne å kjøpe spill. Det kan være bra for bransjen å ha maskiner som er allsidige, for det gir oss anledning til å bla opp mer penger og utnytte alle mulighetene disse maskinene tilbyr, sier han.

Ikke minst tror han at det kan være positivt også for selve spillopplevelsen. Om en ser forbi ting som bedre grafikk og større og mer levende verdener, tror han fremskrittene til neste generasjons konsoller vil ligge i å skape dypere, mer omfattende og oppslukende spillopplevelser.

- Vi forventer å se flere spill hvor du ikke tvinges til å gjøre ting, men hvor spillet snarere tilpasser seg deg – hvem du er, hvordan du spiller, og hva du gjør med vennene dine.


Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Norske Natalie var e-sportutøver for Besiktas: – Har ikke fått lønn siden mai

Går hardt ut mot storklubben.

Les mer

Er det på tide å sjekke ut «No Man's Sky» igjen?

Spillet har bare blitt bedre og bedre. Pluss Gamescom-nyheter! Her er ukas episode av Rad Crew.

Les mer