Påstått hemmelig Xbox solgt

Gikk for 120 000 kroner.

13. august 2012 11:07

(PressFire.no): Du husker kanskje saken vår om auksjonen der du kunne sikre deg det som skal være en utviklerversjon av Microsofts nye Xbox-konsoll med kodenavnet «Durango».

Selgeren krevde minst 10 000 dollar, eller rundt 60 000 kroner for maskinen. Maskinen er nå solgt – for det dobbelte.

43 bud

På bare to dager ble det lagt inn hele 43 bud på maskinen, hvor vinnerbudet på 20 100 dollar ble godtatt.

Auksjonen har nesten ingen informasjon om maskinen, foruten et bilde. Den skal ha vært i bruk og ha prosessor fra Intel.

Det store spørsmålet er om maskinen er ekte, eller om det er svindel. Navnet på selgeren er identisk med noen bilder av maskinen som nylig lekket på nettet og teknologisiden Digital Foundry mener maskinen sannsynligvis er ekte vare.

Advokatmat?

Salg av maskinen på det åpne marked er sannsynligvis et brudd på brukervilkårene til Microsoft – derfor vil det være rart om ikke selskapets advokater vil prøve å gjøre noe med salget.

Microsoft har ikke kunngjort en ny Xbox, og derfor kan en eventuell lekkasje ha stor betydning for lanseringen. Om hackere får innsyn i sikkerhetssystemene eller om konkurrenter får innsyn i spesifikasjonene, kan det ha store følger.

I sommer skrev vi også om et lekket dokument fra Microsofts som kan være planene for konsollen. I dokumentet, som skal være en intern presentasjon, inneholdt illustrasjoner og planlagte spesifikasjoner og markedstrategi.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3