(PressFire.no): Velinformerte Stephen Totilo i Kotaku hevder å ha lokket enda mer informasjon ut fra hvelvet som nå vokter hemmelighetene rundt Xbox 360-oppfølgeren.

Denne spillmaskinen kommer kanskje i 2013 - senest 2014, spår ymse eksperter.

I går skrev IGN om at konsollen, la oss kalle den «Xbox 720», blir omtrent seks ganger så kraftig som Xbox 360. IGN skrev videre at det er en prosessor med utgangspunkt i 6000-serien til AMD som ender opp i «Xbox 720», og at denne havner i masseproduksjon i løpet av året.

Spillutviklere vil få konsollen med de endelige spesifikasjonene i løpet av sommeren, hevder deres kilde.

Kotaku skriver nå at Microsoft blant annet vil bytte ut DVD-formatet med Blu-Ray-disker til «Xbox 720», noe som i så fall vil bety at lagringskapasiteten øker fra 9 GB til potensielt 50GB. PlayStation 3 benytter seg fra før av Blu-Ray-formatet.

 

Kommer den neste Xbox-en
med en ny Kinect?

Utrustes med Kinect 2?

Det har allerede vært snakk om en ny Kinect, en som vil bli teknologisk overlegen dagens Microsoft-sensor. En slik blir inkludert i Xbox 720, hevdes det i Kotakus sak.

I samme slengen påstår spillbloggen at det også jobbes med å lage «en mindre spillkontroller», uten å utdype hva nå det kan innebære.

Den første dosen sladder om en Kinect 2 dukket opp like før jul.

Denne kamerasensoren skal være såpass mye mer raffinert at den skal kunne lese på leppene dine, finne ut om du virker sur eller blid – og være helt sikker på hvilken retning du titter når du står foran tv-skjermen din, hevdet Eurogamers kilde i november.

 

Vil du spille som Catwoman i
«Batman: Arkham City»,
må du betale ekstra om du har
kjøpt spillet brukt.
Microsoft kan komme til å dra
dette enda lengre, hevder Kotaku.

- Vurderer «bruktspillsperre»

Kanskje mer overraskende er det at kilden til Kotaku hevder Microsoft jobber med å lage en slags sperre som gjør at det ikke vil være mulig for deg å dytte et bruktspill inn i drevet.

Det Stephen Totilo omtaler som «en troverdig kilde» sier nemlig at det jobbes med noe slikt.

I så fall vil det være en radikal videreføring av de éngangskodene du finner i nye spill fra enkelte utgivere. EA, Warner, THQ, Codemasters og Ubisoft har blant annet holdt på med slikt, og lagt ved koder som åpner for mer av spillopplevelsen i ymse titler.

Har du ikke handlet disse spillene til fullpris, med plasten rundt coveret i god behold, må du i dag betale litt ekstra for å åpne online-moduser. Microsoft kan komme til å dra dette mye lengre, påstår Kotaku, og antyder at et spill knyttes direkte til din LIVE-konto og låses.

 

- Vi er innovatører

Kotaku får også langt på vei bekreftet at opplysningene som IGN viderebragte i går stemmer på en prikk. Men det deres kilder henger seg opp i er at Xbox 720 ikke nødvendigvis blir seks ganger heftigere enn dagens Xbox 360.

En med peiling på hva Microsoft brygger på om dagen sier at dette bare er et røft anslag.

Vedkommende forventer at den nye konsollen kan bli åtte ganger kraftigere enn Xbox 360. Kotaku har også fått innspill fra noen som mener den slags spekulasjoner forblir nettopp det, altså spekulasjoner.

Inntil utviklerversjonene av Xbox 720 er klar (i sommer?) er det kun hypotetiske anslag å skulle si hvor mye kraftigere en ny konsoll blir, skriver Kotaku.

Wii U blir igjen vist under E3 i Los Angeles i sommer, og blir sannsynligvis lansert før jul 2012. Sony-sjef Kaz Hirai understreket nylig at det ikke vil bli snakk om en ny PlayStation på E3 i juni.


NB! Etter at Kotaku la ut saken sin, har de fått en kommentar fra Microsoft som blant annet, oppskriftsmessig, forteller at de som vane ikke kommenterer rykter og spekulasjoner. Men Microsoft forteller også at de som selskap ser på seg selv som «innovatører som alltid tenker på hva det neste blir, og hvordan vi kan sprenge teknologigrenser slik vi gjorde med Kinect.»

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Far Cry New Dawn

Mer av det samme: The Game.

Les mer

Anmeldelse: Metro Exodus

Har aldri vært sterkere.

Les mer