For noen få uker siden ble det temmelig fantastiske XBLA-spillet «Trenched» lansert. Blant annet i USA og i Norge. Vi er imidlertid blant de heldige, om man liker en herlig symbiose av action og tower defense-strategi, for store deler av vår verdensdel venter fortsatt på å få fingrene i dette Double Fine-spillet.

NB! Les vår anmeldelse av «Trenched» her.

Grunnen er at det eksisterer et portugisisk brettspill som heter «Trench». Designeren, Rui Alipio Monteiro, sikret seg navnerettighetene i 2009 (2010 for USA) – og hevder han går rundt med en plan om å bringe brettspillet sitt over på spillplattformer.

 

Trench-nettsiden ble hacket
før helgen (foto: Eurogamer).

- Vil lage et spill basert på «Trench»

Likheten mellom «Trench» og «Trenched» er at begge fokuserer på en epoke rundt første verdenskrig, og begge har satt militær strategi i høysetet. Og navnene er såpass like at det har oppstått lanseringskluss.

- «Trench» er ikke relatert til, og kom ut før, XBLA-spillet «Trenched», som Microsoft nylig ga ut, heter det i en kunngjøring fra portugiserne som Eurogamer har fått.

Det understrekes videre at det ikke har vært kontakt mellom partene på forhånd, men at brettspillskaperen og selskapet bak vil forsvare sine rettigheter videre – og at planen om å lage et «Trench»-spill lever i beste velgående.

Man vil fra denne kanten altså krige videre, inntil Microsoft eventuelt døper om spillet i forbindelse med distribusjon til de aktuelle landene. Eller at en sjekk signeres, og sendes til Portugal... 

Ikke alle Xbox 360-eiere syns dette er gøy. Det er tross alt snakk om et av årets morsomste XBLA-spill til nå. Like før helgen oppdaget den portugisiske Eurogamer-redaksjonen at hjemmesiden til «Trench»-folka hadde blitt utsatt for hacking.

Skjermbildet du ser over er tatt fredag, da en hacker som kaller seg Mr. ShKrEb hadde lagt igjen en liten hilsen.

 

Microsoft har foreløpig ikke kommentert saken overfor Eurogamer.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Far Cry New Dawn

Mer av det samme: The Game.

Les mer

Anmeldelse: Metro Exodus

Har aldri vært sterkere.

Les mer