Xbox 360 med ansiktsløft

Kalenderen viser 19. november og tiden er inne for «nye» Xbox 360.

18. november 2008 14:11

Xbox Live! har vært referansetjenesten for hvor bra en online-tjeneste kan være på konsoll. Det er liten tvil om at både Sony, som har skjerpet seg kraftig den siste tiden, og Nintendo har slitt med å etablere den samme suksessen som Microsoft.

Men Sony har kopiert mange av de gode idéene og tilført noen egne, og har dermed minsket kløfta betraktelig.

Dessuten lusker den ambisiøse og meget forsinkede «Home»-tjenesten til Sony i horisonten. Så da er det kanskje naturlig for Microsoft å rydde i dashboardet, og samtidig lansere noen nye tjenester. Vi ser på de største nyhetene Microsoft har å by på med den store oppdateringen:

Xbox LIVE Party
Denne tjenesten gir deg muligheten til å lage et party for syv deltagere. Deltagerne kan snakke gjennom mikrofon og dele bilder mens de spiller. Det spesifiseres ikke hvilke spill som støtter tjenesten, men vi antar at «Buzz!»-kopien «Scene it?» og kanskje «Lips» er typiske spill som er egnet.

Personality plus
Dette er funksjonen som skal gi deg ditt nye ansikt på Xbox'en. Her lager du en animert «avatar», forhåpentligvis med litt unik personlighet, som skal representere kontoen din både online og på maskinen din.

Ikke ulikt «avatar»-systemet på Wii. Det blir spennende å se hvor fleksibel den er, eller om 80% av alle «avatarer» har et homogent utseende med minimalt av variasjon.

Community-spill
Microsoft åpner for spill laget av studenter og kreative spillutviklerspirer ved å la dem få lov å lansere spill «Community games»-kanalen på Xbox LIVE!. Det finnes allerede et vell av geniale småspill til Xbox 360, men med dette vil vi kanskje se flere banebrytende klassikere som for eksempel «Braid».

Spill på harddisken
Den kanskje fjongeste nyheter er muligheten til å legge DVD-spill på harddisken. Spillene tar i gjennomsnitt opp 4-6GB på harddisken, men sparer deg for mye bråk fra DVD-leseren samtidig som spillene laster fortere.

Og sist men ikke minst har brukergrensesnittet blitt endret drastisk. Noe som var svært etterlengtet da Marketplace har fått så mye innhold at det har blitt vanskelig å navigere.

I USA og enkelte deler av Europa har også Xbox 360-eiere allerede tilgang til et godt utvalg av TV- og film-innhold i HD, men tjenesten uteblir (som vanlig) for nordmenn.

Uansett blir 360-hverdagen aldri det samme etter dette.

Hent ned oppdateringen og se selv!

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3