«Modern Warfare 3» i november?

Infinity Ward får hjelp til å utvikle nytt «Call of Duty».

23. januar 2011 16:27

Activision har kalt inn utviklerstudioet Sledgehammer Games for å hjelpe Infinity Ward med å ferdigstille enspillerdelen i «Modern Warfare 3». Det skriver LA Times.

Sledgehammer Games er det samme studioet som visstnok jobber med en spin-off av «Call of Duty»-serien, som ryktes å ha et mer futuristisk preg over seg. Ifølge LA Times får Infinity Ward også hjelp fra et tredje studio, Raven Software, som hovedsakelig skal jobbe med flerspillerdelen.

Dette kan i følge LA Times tyde på at Activision satser på å ha «Modern Warfare 3» klar til lansering i november, men det vil også bety at Sledgehammer Games må utsette utviklingen på sitt eget «Call of Duty»-spill inntil videre.

Infinity Ward har tradisjonelt hatt eneansvar for utviklingen av spill i «Modern Warfare»-serien, men spillstudioet har i kjølvannet av «Modern Warfare 2» vært preget av «omorganisering» og personalkriser.

De tidligere sjefene for Infinity Ward, Jason West og Vincent Zampella fikk sparken av Activision og flere ansatte i studioet sa opp som følge av dette. I tillegg så saksøkte de ansatte Activision for å ikke ha betalt ut bonusene for å ha ferdigutviklet «Modern Warfare 2». Penger de ansatte mener de har krav på.

Activision forventet ikke at disse hendelsene ville påvirke utviklingen av etterfølgerne i serien. Den påståtte organiseringen som inkluderer Sledgehammer og Raven Software kan tyde på det motsatte.

Activision har også hendene fulle med et søksmål mot Jason West, Vincent Zampella og Electronic Arts. Påstanden er at EA skal ha konspirert og påvirket West og Zampella til å foreta valg som motarbeidet Activision.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3