Ny onlinetjeneste på vei til «Call of Duty»?

Og du må kanskje betale.

4. januar 2011 13:57

Activision har tidligere gått ut og avkreftet at selskapet vurderer å ta betalt for onlinespillingen i deres suksessrike «Call of Duty»-serie. Ryktene om dette oppsto først i fjor sommer, da en mystisk video lekket.

Angivelig beviste denne filmsnutten at Activision eksperimenterte med å implementere en slags medlemsavgift for å la deg spille mot andre online. Dan Amrich fra Activision rykket ut dagen etter og sa at det bare var snakk om en teknisk glipp.

Men nå har dette blitt et aktuelt tema igjen, selv om det er vanskelig å tolke hva det er som egentlig er på trappene. Wedbush Securities, som jobber med å gi finansråd til investorer og blant annet jobber tett mot spillmarkedet, hevder det vil bli introdusert nyheter snart - som gjør at Activision kan tjene mer penger på «Call of Duty». Det er blant andre Kotaku som skriver om dette. 

Forventer endringer i Call of Duty i løpet av vinteren

I en fersk rapport myntet på spillinvestorer, skriver Wedbush Securities blant annet:

- Activision forblir en anbefaling, primært på grunn av selskapets potensial til å skape og profittere på et helt nytt nivå av onlinespilling til deres «Call of Duty»-spillserie. Vi forventer at dette skjer i løpet av 1. kvartal 2011.

Sjefen i Activision, Bobby Kotick, har tidligere ikke lagt skjul på at en eller annen betalingsløsning for «CoD» er en slags personlig drøm. I et Wall Street Journal-intervju fra i fjor sommer (som du kan lese på NeoGaf-forumet), innrømmet Kotick at hvis det er én ting han kunne tenkt seg å få til, er det «å gjøre «Call of Duty» til en online-betalingstjeneste i morgen».

Samtidig sa han at potensialet for serien er så stort, at det beviser at det er rom og marked for en «Call of Duty»-onlineverden. Det har i lengre tid også gått rykter om at Activision sysler med en MMO-versjon av skytespillserien, der det vil være mer naturlig å kreve en månedlig sum av spillerne. For ett år siden skrev Destructoid at Infinity Ward, som lagde Modern Warfare-spillene i CoD-serien, ansatte MMO-spesialister fra Blizzard («World of Warcraft») og Sony Online Entertainment («EverQuest»).

Så sent som i november 2010, gikk Activisions Eric Hirshberg ut og understreket nok en gang at Activision ikke har planer om å ta betalt for å «CoD»-opplevelsen som du til nå har vært vant til å få inkludert i selve spillkjøpet.

- Vi vil aldri ta betalt for flerspillerdelen i «Call of Duty», fortalte Hirshberg til Industry Gamers.

- Opplevelsen du får inkludert fra spilldisken, muligheten til å koble deg til onlinefellesskapet for å spille «Call of Duty», er sentral for opplevelsen, og vi vil aldri ta betalt for dette. Det er ikke noe vi vil forsøke å kapitalisere på; det er en del av pakka, sa Hirschberg for noen få uker siden.

Hva Wedbush Securities mener å ha fått rede på, som gjør at de skråsikkert sier at det kommer noe i «Call of Duty»-sfæren som du må betale for i løpet av starten på 2011, forblir inntil videre et lite mysterium. Noe så uskyldig som nye kartpakker til flerspillerdelen? En mikrotransaksjonsmulighet integrert i selve spillet? Et CoD-medlemskap som gir deg visse rettigheter - eller kanskje noe langt mer omfattende?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3