Ukens nyheter på PSN og XBLA (uke 47)

Nedlastbar zombie-apokalypse og flere krevende motorsykkelturer.

3. desember 2010 14:28

Denne uken er det ganske enkelt to store høydepunkt fordelt på hver sin plattform. «Trials HD», det balanserende, krevende motorsykkelspillet på Xbox 360, har fått en ny utvidelse denne uken kalt Big Thrills. Hva dette inkluderer, kommer vi tilbake til straks.

Og på PlayStation 3 er det zombiespillet «Dead Nation» som er stjerna denne uken. Vår anmelder liker å være i selskap med vandøde og koste seg tydeligvis med dette spillet.

«Dead Nation» er forresten utviklet av finske Housemarque, folka som står bak blant annet «Super Stardust HD» – også det et PSN-spill.

«Housemarque bruker settingen utrolig godt og viser at de kan matche selv «Left 4 Dead»-serien til Valve når det kommer til teknisk finesse. Skyggeeffekter og kontraster skaper en fantastisk atmosfære blant alt kaoset hvor både lyd og bilde skaper usikkerhet og uro», skrev vår anmelder, som belønnet spillet med en femmer på terningen. 

Zombie-slakt til hundrelappen

«Dead Nation» er det spillet du har lyst til å bruke noen timer på om du er en av dem som følger spent med på den ferske TV-serien «The Walking Dead», eller rett og slett ikke kan få mange nok zombie-spill.

Spillet koster 99 kroner (79 kr om du er PlayStation Plus-medlem), og kan kjøpes via PlayStation Store ved hjelp av tre tastetrykk på PS3-kontrolleren din. «Dead Nation» er eksklusivt for PlayStation 3, og en videosmakebit ser du nederst i denne saken.

Og den finske dominansen denne uken fortsetter. For også «Trials HD» kommer ut fra de dype skoger i øst. RedLynx annonserte tidligere i år at de på ingen måte var ferdige med bestselgeren som finnes eksklusivt til Xbox 360.

«Trials HD» kom ut i 2009, og var en av titlene som ble plukket ut til Summer of Arcade-kampanjen – sammen med blant annet «’Splosion Man» og «Shadow Complex». Ikke mange hadde på forhånd tippet at et motorsykkelspill med enorm fokus på fysikk og balanseøvelser, skulle ende opp med å bli bestselgeren fra dette kobbelet.

Brukerne av Xbox 360-onlinetjenesten stemte dessuten fram «Trials HD» som favoritten når det beste Arcade-spillet på LIVE Marketplace for 2009 skulle kåres.

Spillkonseptet har du kanskje vært borti før, for RedLynx har lagd flash-versjoner av Trials til PC.

Du har ett enkelt, overhengende mål når du starter et løp: Å komme deg helskinnet til mål, raskest mulig. For å få til det, må du lene deg over sykkelen for å holde balansen, bruke gass og brems (som er lagt til skulderknappene) fornuftig – og om du lykkes med alt dette kan du kaste et glimt på resultatlistene for å konstatere at du gruset bestetidene til 360-vennene dine.

Det er effektiv moro, og vi har ikke blitt lei enda!

40 nye balansenummer til «Trials HD»

Big Thrills er den andre utvidelsen til spillet og gir deg 40 nye baner å bryne deg på. Før jul i fjor kom den første utvidelsen, kalt Big Pack, som inneholder 25 baner – så om du er Trials-jomfru, handler spillet via LIVE Marketplace og dytter på med disse pakkene, så har du litt av en fest foran deg!

Av de 40 nye banene er ti brukerskapte. Et resultat av en konkurranse som utviklerne annonserte tidligere i år. Alle disse nye banene er – i likhet med innholdet i Big Pack – spredt utover spillet, og fordelt i alle vanskelighetsgradene, slik at alle finner noe nytt å sette tenna i.

«Trials HD»-utvidelsen kalt Big Thrills koster 400 Microsoft-poeng, som tilsvarer 33 kroner.

NB! Se traileren som introduserer denne utvidelsen her.

Hva annet er nytt denne uken? På Xbox 360 har det dukket opp en ny Arcade-tittel ved navn «Unbound Saga». Et tegneserieaktig slåssespill som kan nytes med en venn, enten i lokal co-op eller over nettet.

Rick og Lori, som er navnene på spillet hovedpersoner, er fanget i en tegneserie. Underveis ser du serieskaperens hånd, for i likhet med «Comic Jumper» er denne formen for inntreden representert.  Selvsagt får du boss-kamper med på kjøpet, mange objekter i miljøene som kan ødelegges – og i tillegg kan du låse opp nye egenskaper og gå opp i nivå for å utvide slåsse-reportoaret ditt.

Xbox 360-eiere som har kjøpt «Monday Night Combat», et av spillene som ble sluppet under årets Summer of Arcade-kampanje, kan nå laste ned en gratis utvidelse kalt Spunky Cola. I tillegg til å gi deg en helt ny arena, består denne utvidelsen også av mer innhold, flere moduser og oppdaterer de eksisterende arenaene.

For å gjøre oss ferdige med det mest interessante fra Xbox 360-menyen, kan vi nevne at ukas tilbud er på «Worms 2: Armageddon» (som nå koster 400 Microsoft-poeng/33 kroner). Du kan også handle «Earthworm Jim HD» til halvpris, også det er spill som nå koster 33 kroner.

Ikke glem at Microsoft frem til 20. desember belønner deg med 400 Microsoft-poeng om du handler to Arcade-spill i denne perioden. Hvilke spill som kvalifiserer deg for denne dealen og vilkårene for dette tilbudet, leser du mer om her.

Denne uken ble den første pakken med ekstrainnhold til «Halo: Reach» sluppet. Noble Map Pack inneholder tre kart til onlinedelen av spillet, og koster 800 Microsoft-poeng (cirka 65 kroner).

Kreativt Move-spill og enda mer Pac-Man

PlayStation Store inneholder selvsagt mer enn bare «Dead Nation». Er ikke zombier helt din greie, er du en mer sart, kunstnerisk og rolig sjel? Da bør du se nærmere på «Beat Sketcher», et nytt spill som støtter Move-kontrollerne og lar deg utfolde deg med pensel og maling.

Ikke nok med det, i «Beat Sketcher» kan du også lage din egen musikk og dele kreasjonene med vennene dine online.

Det PS3-eksklusive «Beat Sketcher» krever at du eier Move-kontrolleren og et PlayStation Eye-kamera, og koster 75 kroner på PlayStation Store.

Utvidelsen til «Lara Croft and the Guardian of Light», kalt All the Trappings, er nå også sluppet til PlayStation 3. Denne pakken var gratis for Xbox 360-eiere de første 30 dagene, som et slags plaster på såret for at dette nedlastbare spillet ble lansert uten støtte for online co-op i sommer. PS3-eiere må ut med 25 kroner for å bygge ut spillet med nye kart «som inneholder horder av vandøde fiender og lumske feller som du må manøvrere og utnytte for å overleve».

Denne samarbeidsmodusen er nå på plass til alle plattformer, også til PS3 og PC.

Demoen til CSI-spillet kalt «Fatal Conspiracy» kan testes også på PS3, og Sony har rullet ut tre nye minis denne uken. Dette er småspill, ment å være rimelige og ikke så vidløftig store, som kan nytes både på PS3 og PSP.

Det første minis-spillet heter «Edge» (43 kroner) og lover å «utvikle dine telekinetiske styrker». Det gjør spillet ved å introdusere deg for en kube som du må dytte rundt i et geometrisk univers. «Super Fruitfall» (29 kroner) kommer med en spennende forhåndsreklame fra utviklerne i System 3 Software: «Dette er den perfekte puzzle-tittelen for spillere i alle aldre som er ute etter underholdning og utfordringer».

«Super Fruitfall» er enkelt å lære men vanskelig å mestre, heter det videre.

Ukas siste minis ekkoer forrige ukes introduksjon av «Pac-Man Championship Edition DX» til PS3-menyene. Forgjengeren, «Pac-Man Championship Edition», er omgjort til en minis-tittel og koster 34 kroner. Det høres ut som et godt kjøp, syns vi.

Vi runder av oppsummeringen av høydepunktene på de digitale konsollspillbutikkene, PSN og XBLA, med traileren til «Dead Nation». Ukas høydepunkt på PlayStation Store.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3