Ukens nyheter på PSN og XBLA (uke 44)

Lei film på PlayStation 3, nye Xbox 360-menyer og «God of War»-duo i HD.

5. november 2010 14:57

Denne uken - og helt sikkert neste - handler det aller meste om Microsofts lansering av Kinect, kamerasensoren som skal appellere til det brede Wii-publikummet, og kanskje også noen mer hardbarka gamere som lar seg lokke av denne futuristiske måten å kontrollere Xbox 360-en på. Og ikke minst; spille på en ny måte ved hjelp av kameraer og mikrofoner.

Kinect lanseres i Norge 10. november, men allerede nå ser du et stort nærvær av nedlastbare utvidelser, videoer og annet krims-krams tilknyttet lanseringsspillene på LIVE Marketplace. 

I anledning lanseringen av Kinect, har Microsoft også oppdatert 360-menyene denne uken. I første rekke har man forenklet dem litt, gjort kategoriene mer intuitive og «renere». Neste gang du skrur på konsollen din, får du beskjed om å laste ned høstoppdateringen.

PlayStation Store har en skikkelig godbit til oss denne uken, spesielt om du er God of War-fan. De to første spillene (originalt sluppet til PlayStation 2) er nemlig tilgjengelig i HD-versjoner. Disse kan du enten handle samlet i én pakke eller hver for seg.

Glem heller ikke at du nå finner filmtjenesten MUBI til PlayStation 3, noe som Sony i våres annonserte også ville inkludere oss i Norge.

NB! Traileren som presenterer MUBI nærmere, ser du nederst i denne saken.

«Castle Crashers» endelig til PS3

I forbindelse med lanseringen av «God of War III» tidligere i år, kom disse nyversjonene av «God of War» og «God of War II» ut.

Sony har i tillegg avslørt at Team ICO-spillene «Shadow of the Colossus» og «ICO» får en lignende HD-behandling til neste år for å varme opp fansen før slippet av «The Last Guardian».

Også Sly Cooper-spillene blir relansert med bedre grafikk og noen tilleggsfunksjoner snart, slik Sony kunne annonsere i forbindelse med sommerens E3-spillmesse. «The Sly Collection» inneholder de tre Sly Cooper-spillene og skal etter planen lanseres i løpet av november. Altså veldig snart.

«God of War» og «God of War II» koster 139 kroner om du handler de hver for seg, og 249 kroner om du kjøper pakken med begge fra PlayStation Store. (PlayStation Plus-medlemmer får en liten rabatt og kan sikre seg disse spillene for 199 kroner).

«Castle Crashers» er ukas andre store høydepunkt på PSN. Dette spillet kjenner du kanskje allerede til om du er en eier av Xbox 360, for det var her det hele startet i august 2008. «Castle Crashers» er en av bestselgerne på LIVE Marketplace, og har på de drøye to årene etter debuten blitt lastet ned over 1,8 millioner ganger.

Spillet er nå endelig ute til den europeiske PlayStation Store og koster 105 kroner.

Spillet er lagt til et middelalderunivers. En ond trollmann dukker opp og stjeler en mystisk juvel, sammen med en rekke prinsesser. Du, i rollen som en av fire riddere, blir beordret ut på jakt etter denne trollmannen og møter nær sagt selvsagt på en rekke farer og flere forskjellige typer fiender.

Kvalitetsfilmer hos MUBI

«Castle Crashers» er et morsomt, sidescrollende actioneventyr – og det beste av alt er at du kan invitere inntil tre venner til samarbeid. Enten lokalt eller online. PS3-versjonen av spillet har fått noe eksklusivt innhold, i første rekke gjennom et minispill der du kan prøve deg på en volleyballkamp (!) gjort på middelaldervis.

Det er mer God of War tilgjengelig på PSN denne uken. PSP-spillet «God of War: Ghost of Sparta» er nemlig mulig å laste ned fra PlayStation Store for den nette sum av 224 kroner.

Du kan lese vår anmeldelse av dette spillet her.

Filmtjenesten MUBI er endelig lansert via PSN. Du laster først ned en klient på 20 MB fra PlayStation Store, og dermed kan du invitere til filmkveld. MUBI fokuserer på kvalitetsfilmer, samarbeid med internasjonale festivaler og har et stort fokus på å la brukere interagere med hverandre via sosiale medier. Det skal altså ikke være lange veien til du kan delta i en filmdiskusjon med likesinnede.

Det koster 99 kroner for å få tilgang til alle filmene hos MUBI i 30 dager, eventuelt kan du se én spesifikk tittel for 26 kroner (som du har tilgang til å se de neste sju dagene).

Filmene kommer med undertekster (norsk eller engelsk) og du kan enkelt se brukerkarakterer, legge til titler i din ønskeliste eller dele et filmtips eller tre på Facebook. Men om du forventer en rekke med ferske B-actionfilmer og dårlige, premiereaktuelle komedier, blir du skuffet. Det er smalere titler - europeiske, prisvinnende filmer, samt klassikere som du ikke nødvendigvis finner hos den lokale videosjappa, som dominerer.

Til gjengjeld er det meste du finner i MUBI-menyen (nesten 600 titler per i dag) håndplukket kvalitetsvare.

Mer «Medal of Honor» og «Rock Band 3»-demo

PSOne-spillet «Centipede» (40 kroner) kan også lastes ned, og nytes både på PSP og PS3, det massive onlineskytespillet «MAG» har est ut gjennom utvidelsen Escalation Mission Pack (59 kr), og du finner en ny bane til frisbeegolf-øvelsen til Move-spillet «Sports Champions» (25 kroner).

Det er i det hele tatt veldig mye innhold på PSN denne gang, så sjansene er store for at du finner noe av interesse om du sneier innom.

Noen interessante utvidelser finnes både på PSN og XBLA. Først «FIFA 11»-utvidelsen Ultimate Team (som er gratis å laste ned), som lar deg bygge ditt drømmelag som du enten kan være manager for eller delta mer aktivt i.

«Medal of Honor» vokser også, med Hot Zone Pack (800 Microsoft-poeng/75 kroner) som gir deg to nye områder (Hindukush Pass og Korengal Outpost), i tillegg til to redesignede kart.

Både PS3- og Xbox 360-eiere finner en demo til «Apache: Air Assault», mens «Rock Band 3»-demoen også er på plass - i tillegg til Kinect-tittelen «Joy Ride» (forutsatt at du har planer om å kjøpe den nært forestående kamerakontrolleren til Xbox 360, da).

Det har blitt sluppet to nye Arcade-spill denne uken. «The King of Fighters 2002: Ultimate Match» (800 Microsoft-poeng) og «Yu-Gi-Oh! 5D’s» (800 Microsoft-poeng). Sistnevnte er basert på en populær animasjonsserie, mens The King of Fighters-er en nyversjon av tittelen som opprinnelig ble sluppet til en rekke plattformer for åtte år siden. Dette er for øvrig den samme «nyversjonen» som ble lansert til PlayStation 2 i 2009.

Vi runder av med en presentasjon av filmtjenesten MUBI, som du fra og med nå finner i PlayStation Store på PS3:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3