Remedy snakker om «Alan Wake 2»

Utelukker definitivt mulighetene for PlayStation 3-eiere.

9. august 2010 20:31

Sist vi hørte Remedy snakke om «Alan Wake 2», var det i forbindelse med at utviklerne uttrykte bekymring for om arbeidet med de nedlastbare utvidelsene skulle true en eventuell oppfølger. Oskari Häkkinen sa da at Microsoft ville ha flere enn de to episodene som er planlagt for «Alan Wake», mens Remedy selv helst vil begynne å arbeide med «Alan Wake 2».

I det ferske intervjuet med Eurogamer er det imidlertid ingen bitterhet eller bekymringer å spore. Häkkinen legger ikke skjul på at utviklerne mer enn gjerne fortsetter historien om Alan, og han beskriver den mørke, psykologiske actionthrilleren som et nøkkelspill i 360-portfolien.

- Microsoft har lagt mye bak spillet slik at det kunne bli 360-eksklusivt. De føler det er en viktig tittel for deres portfolie. Det passer i deres katalog sammen med spill som Gears of War, Halo og Forza, sier Häkkinen.

Han sier indirekte at det er helt uaktuelt at en eventuell oppfølger finner veien til Sonys plattform. Til det er Microsofts involvering for sterk. Og har vært det, gjennom de fem årene det tok å få utgitt  «Alan Wake». Det er kun Xbox 360, og eventuelt PC, som gjelder.

- Med Microsoft Game Studios er det Xbox-eksklusivitet, eller det er Xbox og PC, sier Häkkinen, før han ber intervjueren om ikke å vrenge sitatet til å bli en bekreftelse på at et «Alan Wake 2» slippes til PC.

- Det er bare en mulighet, understreker han.

For tiden jobber rundt 50 personer i Remedy med den andre av to annonserte utvidelser til «Alan Wake». Den første, kalt The Signal, ble sluppet i slutten av juli, mens The Writer er planlagt lansert på Xbox LIVE Marketplace senere i høst. Så snart utviklerne er ferdige med The Writer, planlegger de å avlegge Microsoft-toppene et besøk for å snakke om en oppfølger.

- I og med at vi fortsatt er i lanseringsmodus for øyeblikket, har vi ikke hatt sjansen til å komme til Redmond og Microsoft Game Studios for å diskutere noe om fremtiden. Men jeg ser ingen grunn til ikke å fortsette med Microsoft og en helstøpt oppfølger for «Alan Wake», sier Remedys Oskari Häkkinen til Eurogamer.

- Vi ønsker definitivt å lage det. Vi har noen fantastiske idéer, avslutter Häkkinen.


The Signal fortsetter historien der Alan Wake avsluttet, og episoden kan du laste ned gratis fra XBLA om du kjøpte Alan Wake nytt. Da bruker du koden som er trykket i coveret for å hente ned utvidelsen. The Writer er planlagt sluppet senere i høst, til 560 Microsoft-poeng.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3