Ukens nyheter på XBLA og PSN (uke 29)

Karate Kid-feber til tross: Ingen kan stjele oppmerksomheten fra XBLA-spillet «Limbo» – ukas ubestridte høydepunkt.

23. juli 2010 13:56

Dette er uka «alle» har gått og snakket om «Limbo», det mørke, mystiske og forlokkende plattformspillet som stiller deg overfor noen snurrige oppgaver – men først og fremst etterlater deg i et uimotståelig vakkert univers. Du våkner midt i svarteste granskauen, og vet fint lite hva du gjør der, hvem du er eller enda mindre: hva som kommer til å skje.

De første minuttene bruker du på å bli kjent med de superenkle men presise kontrollene og suger inn det fantastisk atmosfæriske miljøet skildret i svart-hvitt. Men det tar ikke lang tid før du plutselig finner noen av farene som lurer i skogen og blir tvunget til å bruke de små, grå for å løse oppgavene som kan være riktig så krevende.

«Limbo» er ikke bare 2010s svar på det genierklærte «Braid» fra 2008, men kan veldig gjerne også ende opp som en av favorittene til de gjeveste utmerkelsene og prisene når spillåret skal oppsummeres om noen måneder.

Vår anmelder er en av dem som har brukt store deler av den siste uka på å snakke om «Limbo» i hysterisk positive ordelag. Noe av grunnen til det kan du lese her.

«LIMBO»-FEBER

«Limbo» er det eneste nye av interesse på Xbox LIVE Marketplace denne uken. Det danskutviklede spillet markerer starten på den tredje Summer of Arcade-kampanjen på Xbox 360 som i fem uker fremover kommer til å gi oss utvalgte Arcade-godbiter. Neste uke venter «Hydro Thunder Hurricane», et stort sjangersprang fra «Limbo».

Dette er oppfølgeren til 1999-spillet «Hydro Thunder», som kom ut til PlayStation, N64 og Dreamcast. Tenk deg et slags «WipEout» på vann og du er temmelig nær sannheten. Selvsagt finner du power-ups, snarveier og skumle fiender som er ute etter å gjøre livet ditt surt.

Les mer om resten av Summer of Arcade-titlene og se trailere fra alle fem spillene her.

Games on Demand-menyene på Xbox LIVE har fått to nye tilskudd. «Stuntman: Ignition» og «NFL Tour» er nå begge tilgjengelig for digitalt kjøp for 299 kroner per stykk.

Og legger vi til at ukas tilbud er ekstrainnholdet til «Assassin’s Creed II», så er vi ferdige med å presentere nyhetene på XBLA denne uka. Til og med søndag 25. juli finner du de to minnesekvensene, som fungerte som nedlastbare utvidelser til spillet, til en nedsatt pris. Sequence 12: Battle of Forli og Sequence 13: Bonfire of the Vanities koster nå 240 Microsoft-poeng (vanligvis koster de 300).

SVING HAMMEREN

Hva så med PlayStation Network? Dette er uka Sony gjerne skulle hatt noe å slå i bordet med for å matche konkurransen fra «Limbo», som er Xbox 360-eksklusivt. En ny Sam & Max-episode er nå sluppet, kalt Beyond the Alley of the Dolls. Helt sikkert gode nyheter for fans av denne morsomme pek-og-klikk-serien fra Telltale Games.

Bortsett fra det er det en temmelig tørr uke på PSN, men det kan være verdt å sjekke ut «Kane & Lynch 2: Dog Days»-demoen som lar deg teste ut danske IO Interactive sin nært forestående oppfølgeren. Demoen startet som en eksklusiv godbit for PlayStation Plus-medlemmer tidligere denne uken, men har nå havnet over i de regulære menyene – som gjør at den er tilgjengelig for alle PS3-eiere med et bredbånd.

«Kane & Lynch 2: Dog Days» lanseres én uke før de opprinnelige planene (20. august), fikk vi nylig beskjed om, og det til PlayStation 3, PC og Xbox 360. Denne demoen lar deg teste ut enspillerdelen og du også kan bryne deg online.

Sony har lagt ut to nye minis denne uken, «Young Thor» (40 kroner) og «Arctic Adventures: Polar’s Puzzles» (34 kroner). «Young Thor» kommer fra skaperne av minis-titlene «Zombie Tycoon» og «Widgets Odyssey» og er først og fremst et temmelig tradisjonelt plattformspill der du oppfordres til å svinge den nordiske hammeren. (Se trailer her). «Arctic Adventures: Polar’s Puzzles» er som navnet røper iskalde pusslerier fordelt over 50 brett, der utvikleren lover opp til 20 timer med spilletid. (Se trailer her).

KARATE KID-FEBER

Omtrent samtidig med at Harald Zwart har lokket Jackie Chan og Will Smith med familie til nypillede reker på bryggekanten i Fredrikstad, lanserer Sony en Karate Kid-spesial som ruller og går ut denne uken. For å få til nettopp det kunststykket, uten å tilby oss noe innhold i direkte relevans til den premiereaktuelle filmen, har man i stedet funnet frem ymse slåssespill fra PlayStation Store som har blitt rabattert.

De som er heldige å bo i et land med filmtjenesten inkludert på PlayStation Store kan kose seg med de klassiske Karate Kid-filmene, mens vi er nødt til å trøste oss med en nevekamp eller to.

Karate Kid-weekend inkluderer «Rag Doll Kung-Fu: Fists of Plastic», spillet som Media Molecule lagde før «Little Big Planet», som nå koster 40 kroner. «Revenge of the Wounded Dragons» koster det samme, mens godbiten «Super Street Fighter 2: Turbo HD Remix» er priset til 52 kroner gjennom denne helgen. I tillegg kan du kjøpe «Mortal Kombat II» til en billig penge (25 kroner).

Les også: Vår anmeldelse av «Rag Doll Kung-Fu: Fists of Plastic».

Også denne uken finner du nye kostymer til «Little Big Planet», denne gang kan du velge å kle ut Sackboy som superheltene Elektra, Human Torch, Thor, Spider-Man eller Ghost Rider. Også Little Bil Planet-spillet «ModNation Racers» har sluppet en ny pakke, kalt Sheriff Sirloin Pack. PSN tilbyr også mer innhold til «ZEN Pinball», den såkalte Mars Table-utvidelsen, som koster 15 kroner.

Og med det var PSN- og XBLA-nyhetene oppsummert for denne gang, og vi kan vende tilbake til fantastiske «Limbo»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3