Ukens nyheter på PSN og XBLA (uke 25)

Samarbeid i Ville Vesten, smakebit på «Crackdown 2» og ny «Bad Company 2»-modus. Her er noen av høydepunktene fra PSN- og XBLA-menyene denne uken.

25. juni 2010 13:21

Ferien har for alvor startet for mange, og det kommer til å gjenspeile seg på de digitale spillbutikkene i ukene som kommer. Microsoft fyrer snart opp sin Summer of Arcade-periode som i fem uker kommer til å gi oss noen av de mest etterlengtede Arcade-titlene til Xbox 360. Denne starter i juli og du kan se noen av spillene som er klare for den tredje Summer of Arcade her.

Valve har sparket i gang sin sommerkampanje på Steam der flere hundre titler blir rabattert kraftig frem til 4. juli. Steam oppdateres med nye tilbud hver eneste dag i denne perioden, så det kan være lurt å følge med om du vil gjøre et varp på et spill du er nysgjerrig på til PC eller Mac.

Vi starter denne ukens gjennomgang av høydepunkter på PSN. I anledning at det blå pinnsvinet Sonic feiret 19 årsdagen sin tidligere i uka, finner du noen prisreduksjoner på PSN. I første rekke er det snakk om utvidelser til «SEGA All Star Racing» og «Sonic Unleashed».

PS3-eiere får også endelig sjansen til å spille «The Secret of Monkey Island: Special Edition», ett år etter at spillet ble sluppet til XBLA og PC, og har tilgang på enda mer point-and-click gjennom den nye Sam & Max-episoden kalt «They Stole Max’s Brain». Det påskekrimaktige mordmysteriet fra skapere av Buzz-spillene, «Blue Toad Murder Files», er pakket i én stor samling med seks episoder og prisen på denne er nå satt ned.

Denne uken er også den første av disse seks episodene sløyet såpass kraftig i pris at det nærmest er å betrakte som en gratis smakebit om du er nysgjerrig på dette PSN-eksklusive spillet.

SVENSKUTVIKLET PSN-SPILL

Det er flere nye, nedlastbare spill tilgjengelig på PSN denne uken. Blant dem «Landit Bandit» fra det lille, svenske studioet The Bearded Ladies.

På den offisielle PlayStation-bloggen forteller de selv om hvordan fem karer på ett år gikk fra å være grønnskollinger når det gjelder spillutvikling til at de nå lanserer sitt første spill til PlayStation 3.

Fokuset er lagt på fartsfulle helikopterdueller med støtte for spilling i split-screen. Spillet inneholder over 20 brett. Opprinnelig var tanken at spillet skulle ut på PC etter fem måneder, men etter at Sony hadde lagt merke til spillet under Nordic Games Conferance i fjor ble de i stedet en tredjepartsutvikler til PS3.

«NBA Unrivaled» er arcade-basketball fra Tecmo med lisenser fra NBA-serien og en stil som blander retrofølelsen med oppgradert grafikk. Spillet finnes både på PSN og XBLA. «Puzzlegeddon» blander gåter, action og strategi, for du må utvinne ressurser i tillegg til å fokusere på mer klassiske pusslerier. Dette spillet er også sluppet til PC i 2008 (du finner en demo her) og XBLA.

Ukas siste nye på PSN heter «Fret Nice» og er et plattformspill i gata til klassikere som Super Mario Bros – men med en tvist: Dette spillet kontrollerer du nemlig med en plastgitar som du vanligvis bruker til Rock Band eller et Guitar Hero! Dette spillet ble for øvrig lansert til XBLA tidligere i år.

MER CO-OP I BAD COMPANY 2

Det har blitt sluppet utvidelser til kjente, store fullpristitler denne uken. Ikke minst har «Battlefield: Bad Company 2» fått en pakke kalt Onslaught Mode (sluppet på PSN og XBLA).

Dette er en ny co-op-utvidelse som utviklerne i DICE annonserte da «Bad Company 2» hadde rundet 5 millioner solgte eksemplarer. Målet er å gi spillerne flere oppdrag, mer innhold og nye måter å spille på.

Opp til fire spillere kan sammen jobbe for å stoppe bølger av fiender på fire kart i spillet (Valparaiso, Atacama Desert, Isla Innocentes og Nelson Bay).

«Just Cause 2» har slengt ut masse nytt utstyr, kjøretøy og våpen, dessuten har Sonys gigantiske onlineskytespill «MAG» fått en ny modus kalt Interdiction som blant annet inneholder tre nye kart. Dette er for øvrig den første av til nå tre utvidelser til «MAG» som koster penger. De to første ble lansert tidligere i år og har vært mindre i omfang.

Det har også kommet noe nytt, nedlastbart innhold til «Lost Planet 2» («Killzone 2»-karakterer), «ModNation Racers» (Princess Pack), «Super Street Fighter IV» (Super Shadaloo Pack) og mer. Ukas tre nye minis-titler er «Bloons TD», «Arcade Darts» og «4x4 Jam». I tillegg har DC Comics blitt innlemmet i utvalget av digitale tegneserier du kan nyte fra din PSP eller PSPgo.

Flere nyheter til PSN finner du her.

RISK OG DUKE NUKEM

Xbox 360 har hatt en rekke tilbud de siste ukene, noe som har vært utfordrende for kredittkortene våre. Denne uka har vi imidlertid ikke det samme pangtilbudet som frister like sterkt.

For «Sensible World of Soccer» og utvidelsen til FIFA, «FIFA 10 Ultimate Game Mode», har vi allerede sikret oss for lenge siden. Som du sikkert skjønner er det litt ekstra fokus på fotball-VM-relatert innhold på XBLA for tiden, noe som betyr at du finner prisreduksjoner på ymse fotball- og sportsspill.

Langt mer spennende er de to nye Arcade-titlene som har havnet på LIVE Marketplace denne uken: «Duke Nukem Manhattan Project» og «RISK: Factions». Det siste først: Dette nye RISK-spillet tilbyr deg både den gamle, gode måten å spille på – samt noen helt nye oppdragsbaserte varianter som sørger for at du slipper å bruke timer på å sikre deg dominans i dette klassiske brettspillet.

Du kan spille «RISK: Factions» online eller mot venner i lokal flerspiller, og har fem faksjoner å velge blant. Zombier, menneskelige soldater, roboter, katter (!) og den avskyelige snømann og vennene hans (Yetis).

Enspillerdelen er ikke særlig lang. Den består bare av fem oppdrag, men er tilgjengjeld riktig så utfordrende og krever at du prøver deg litt frem for å finne suksesstaktikken. Online, eller i en match mot en venn, er det selvsagt mer variasjon og større muligheter om du er på jakt etter et tidssluk.

«Duke Nukem: Manhattan Project» er det ikke nødvendig å si så mye om. Spillet ble opprinnelig sluppet i 2002 og gjør nå sin Xbox 360-éntre. Du er garantert flere politisk ukorrektheter, purke-snut og muterte alligatorer i et klassisk sidescrollende skytespill.

Begge ukas Arcade-titler er priset til 800 Microsoft-poeng. Flere Xbox 360-oppdateringer kan du finne på Microsofts Major Nelson sin blogg.

30 MINUTTER «CRACKDOWN 2»

«Battlefield: Bad Company 2»-utvidelsen kalt Onslaugt Mode er også ute på 360 (og kan bli din for 800-Microsoft-daler), mens mange nok har benyttet seg av sjansen til å demospille «Crackdown 2» sånn cirka to uker før dette spillet havner i butikkhyllene.

I løpet av en 30 minutter lang demo, kan du begynne å samle orbs, superheltkrefter og bryne deg på både banditter og zombie-lignende Freaks som rusler ut fra gatesmug etter mørkets frembrudd. Vi traff på flere hundre Freaks da demoen tikket ned mot de siste seks-sju minuttene. Før den tid rekker du å nedkjempe flere dusin kjeltringer, gå opp i level på fysisk styrke, nærkampegenskaper og treffsikkerheten med våpen om du vil.

Det interessante med denne demoen er at den lar deg gjøre deg fortjent til Achievements som låses opp når du dytter det ferdige spillet inn i konsollen din. Totalt 100 Gamerpoints er mulig å låse opp fra denne demoen.

Legger vi i tillegg til at «Mirror’s Edge» har havnet i menyene til Games on Demand, og dermed kan handles direkte til harddisken din ved noen enkle tastetrykk, så begynner dette å ligne en oppsummering av ukas høydepunkter på PSN og XBLA.

Da kan vi endelig rette fokus på den nye modusen til «Red Dead Redemption» som ble sluppet tidligere denne uken til både PlayStation 3 og Xbox 360. Denne er helt gratis å laste ned, og låser opp en ny samarbeidsmodus til onlinedelen av spillet som inneholder totalt seks oppdrag. Her kan du med inntil tre venner ta opp jakten på en kidnapper som har bortført datteren til en rancheier, rafte ned en elv på en flåte mens du blir beskutt - eller forsøke å knabbe en vogn full av gull før hele gruveminen blåses til himmels. Dette er tre av de seks oppdragene i et nøtteskall.

Se trailer som presenterer «Red Dead Redemption»-modusen kalt Outlaws to the End:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3