Sonic er 19 år!

SEGAs ikoniske, blå pinnsvin feirer bursdag. Samtidig kan du gjøre et røverkjøp på utvalgte Sonic-spill.

23. juni 2010 09:46

Sonic fyller 19 år i dag, 23. juni. Microsoft benytter anledningen til å jekke ned prisene på utvalgte Sonic-spill på Xbox LIVE Marketplace. Dette tilbudet gjelder kun i morgen, torsdag 24. juni.

Oversikt over hvilke titler det gjelder og priser finner du lenger ned i denne saken.

Også PSN på PlayStation 3 vil markere begivenheten denne uken. Her får du blant annet utvidelser til «Sonic Unleashed» og 2006-utgivelsen enkelt og greit kalt «Sonic the Hedgehog» til kraftig reduserte priser. I tillegg finner du mer innhold til årets «Sonic & SEGA All-Stars Racing» på salg hos PSN den neste uken, ifølge Sonys PlayStation-blogg.

For å konkurrere med Nintendo, som har sin Mario, lanserte SEGA det første Sonic-spillet på denne dagen i 1991. Siden har det blitt sluppet en hel rekke spill, men også spin-off-produkter som animasjonsserier, tegneserier og en film. Ikke alle Sonic-spillene har vært like suksessfulle, for det blå pinnsvinet hadde noen trøblete tenåringsår og serien har de siste årene mistet litt av gløden.

Likevel har Sonic-spillene solgt over 70 millioner eksemplarer i løpet av disse 19 årene.

INNHOLDSRIKT SONIC-ÅR          

Der høydepunktene fra 90-tallet lot oss suse gjennom 2D-plattformbrett, har SEGA de seneste årene eksperimentert litt for mye, mener fansen.

Blant annet har det introdusert oss for en varulv-kopi av Sonic, Sonic the Werehog, i «Sonic Unleashed» (2008). Vi har motvillig også blitt nødt til å være med på tur til Middelalderen i skrellen «Sonic & the Black Knight» som ble sluppet i fjor. Her ble vi blant annet introdusert for et snakkende sverd...

Men det er lys i horisonten: I år har SEGA flere nye Sonic-eventyr på gang. «Sonic Colors» ble vist på E3-spillmessen i Los Angeles, et fargesprakende plattformspill som utvikleren lover vil basere seg tungt på pinnsvinets fremste egenskap, nemlig farten.

Dette spillet slippes til Wii og DS før jul. I tillegg kommer «Sonic 4», enda et klassisk plattformspill delt inn i episoder.

Opprinnelig var «Sonic 4 – Episode 1» planlagt for en sommerlansering (kanskje nettopp til bursdagen hans?), men ble nylig flyttet til andre halvdel av 2010. Dette spillet slippes både til PSN og XBLA, i tillegg til Apples plattformer.

Microsoft og SEGA har funnet ut at denne anledningen er verdt å markere, og har satt ned prisene på noen Sonic-spill som du finner på onlinetjenesten XBLA på Xbox 360.

Disse spillene blir rabattert på XBLA bare i morgen, torsdag 24. juni:

«Sonic the Hedgehog» (Arcade) – 240 Microsoft-poeng (vanligvis 400).
«Sonic the Hedgehog 2» – 240 Microsoft-poeng (vanligvis 400).
«Sonic the Hedgehog 3» – 240 Microsoft-poeng (vanligvis 400).
«Sonic and Knuckles» – 240 Microsoft-poeng (vanligvis 400).


Se E3-traileren fra det forestående «Sonic Colors» som kommer til Wii og DS i løpet av høsten:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3